بررسی تاثیر بلوکهای جاذب موج در کاهش ارتعاشات مترو ( مطالعه موردی خط مترو محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان )

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0937
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 795
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارسا خدارحمی روزبهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

محمدعلی رهگذر

دکترای مهندسی عمران، عضو هییت علمی علمی دانشکده حمل و نقل دانشگاه اصفهان،

چکیده

 با تمام مزایایی که خطوط مترو دارند ولی با حرکت قطار بر روی ریل سبب ایجاد صدا و ارتعاشات می شوند. صدا و ارتعاشات منشر شده در محیط می تواند به مردم و ساختمانهای محدوده آسیب برساند. بسامد و سرعت انتقال این لرزش، به سرعت و وزن قطار، شرایط ریل، وضعیت زمین شناسی بستر ریل و میزان و نوع بالاستی که زیر خط آهن به کار می رود، بستگی دارد. در اثر عبور قطار، امواج رایلی توسط بارهای دینامیکی ایجاد و نزدیک سطح خاک منتشر میشوند که همراه با موجهای فشاری و برشی باعث حرکت بیش از حد زمین و انتقال تنشهای ناشی از ارتعاشات از طریق خاک به ساختمانها و سازه های تاریخی مجاور میشوند. از این رو بررسی سیستمهای عملی و موثر برای جلوگیری از ارتعاشات اهمیت پیدا میکند. یکی از روشهای کاهش پاسخ سازه در برابر لرزش ، بکار بردن عایق در مسیر انتشار امواج است . بلوک جاذب موج (WIB) یک زیرلایه صلب با ابعاد محدود است که منجر به تغییر و بالا رفتن فرکانس قطع دو لایه خاک فوقانی میشوند. در این پژوهش سعی شده تا میزان ، در فواصل مختلف از خط در محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد .    

کلیدواژه ها

   بلوکهای جاذب موج ( WIB ) ، مترو ، کاهش ارتعاش ، سازه تاریخی ، امواج رایلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.