حکمت رنگ های به کار رفته در ارسی بناهای سنتی ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_0832
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1006
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه هنر اسلامی تبریز،
استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز،
چکیده
ارسی ها ازجمله عناصری هستند که با شیشه های رنگین خود از جنبه های تزیینی بالایی در خانه های سنتی ایران برخوردار می باشند. با توجه به این که هر یک از رنگ های استفاده شده در ارسی ها تاثیرات روحی ، معنوی و روانی بر افراد می گذارند، هدف پژوهش حاضر شناسایی تاثیر معنوی رنگ های استفاده شده در ارسی بناهای سنتی ایران می باشد و سوال اصلی پژوهش این است که حکمت رنگ های به کار رفته در ارسی ها ی بناهای سنتی ایران چیست برای پاسخ به این سوال ابتدا ارسی و رنگ های استفاده شده در آن مورد بررسی قرار گرفت، سپس به بررسی تاثیر معنوی هر یک از این رنگ ها پرداخته شد. شیوه ی تحقیق اتخاذ شده به صورت توصیفی- تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بیشترین رنگ های استفاده شده در ارسی ها ، رنگ قرمز، آبی، سبز و زرد است. که رنگ قرمز، رنگ دوزخیان ، خرد ، دانش، نفس لوامه و رنگ آبی، رنگ معنویت، یقین، استواری، نیک خواهی، اطمینان، نفس اماره و رنگ سبز، رنگ حیات دوباره، روح قدسی، جامه بهشتیان، نفس مطمعنه و رنگ زرد، رنگ خدا،ایمان، وفاداری، شهود و دل آگاهی هست. هم نشینی این رنگها در کنار هم تاثیر آنها را متعادل می سازند.کلیدواژه ها
حکمت، رنگ، ارسی، بناهای سنتی ایرانمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.