نقش وجوه مختلف هندسه در پی ریزی آثار شاخص معماری معاصر (مطالعه موردی: موزه ی هنرهای معاصر تهران/ مسجد دانشگاه تهران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0774
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین دره زرشکی

کارشناسی ارشد معماری، یزد، ایران،

حمیدرضا بیگ زاده شهرکی

استادیار دانشگاه فنی و حرفه ای، یزد، ایران

احمدضا یزدی

کارشناسی ارشد معماری، یزد، ایران

مصطفی زارعیان مزرعه خسرو

کارشناسی ارشد معماری، یزد، ایران

چکیده

مفهوم هندسه حضور و تجلی های متفاوتی را در معماری ایرانی در طول دوران ها داشته است، لذا در معماری گذشته ما و بناهای شاخص دوره معاصر، عموما معماری بنا، سازمانش را از هندسه و بالاخص وجوه مختلف آن می یابد. از آنجایی که توجه و عنایت در مفهوم هندسه با معنای ارتقاء کیفیت مفهوم فضا همراه است، در پژوهش حاضر به تحلیل و بررسی جایگاه با ارزش هندسه در نمونه های منتخب معماری معاصر ایران پرداخته خواهد شد. سوال طرح شده این است که چه رابطه ای بین وجوه مختلف هندسه در پی ریزی آثار شاخص معماری معاصر وجود دارد در این مقاله بر اساس فرضیه پژوهش مبنی بر وجود ارتباط میان وجوه مختلف هندسه در طرح اندازی نمونه های موردی (موزه ی هنرهای معاصر تهران/ مسجد دانشگاه تهران)، ابتدا به واکاوی وجوه مختلف هندسه در معماری می پردازیم و در ادامه به طریقه کاربرد این وجوه در نمونه ای از مصادیق هندسی معماری معاصر، با ذکر تصاویر و نقشه های آنها به همراه اطلاعاتی مانند: قدمت، موقعیت و کاربری آن نمونه ها پرداخته می شود. به عبارتی می توان عنوان کرد که با انتخاب نمونه هایی از مصادیق هندسی معماری معاصر، وجوه و مراتب مختلف هندسه بدست آمده از قبل مطالعات، در این مصادیق در قالب شاهد جستجو خواهد شد. نهایتا از طریق قیاس و انطباق خروجی ها بر هم، ضمن اثبات فرضیه پژوهش، بخشی از منطق ساختاری طرح آشکار می گردد. نتایج تحقیق مبین این مطلب است که علاوه بر اصول و قواعد سازه ای، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... ، که در طراحی آثار مورد نظر مد نظر طراحان بوده است؛ ساختار هندسی اجزاء طرح، جامع و دربردارنده سه لایه (معنا- ادراک- کالبد) بوده است.

کلیدواژه ها

هندسه، معنا، ادراک، کالبد، موزه ی هنرهای معاصر تهران، مسجد دانشگاه تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.