بررسی ساختار و زوایای دید باغ ایرانی در بنای چشمه عمارت اشرف البلاد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0747
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 641
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شکراله زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه معماری ، واحد سوادکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سوادکوه ، ایران

ابراهیم امیرکلایی

عضو هیت علمی گروه معماری ، واحد سوادکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

چکیده

معماری باغ ایرانی در طول سالیان طولانی و طی تاریخ پر فراز و نشیب این خاک، متناسب با مقتضیات اجتماعی و سیاسی زمان و ظهور و محو شدن جریان های مختلف فکری و هنری دستخوش تغییرات زیادی شده است، یکی از درخشانترین دوره های ظهور و بلوغ این مفهوم در معماری ایرانی پس از اسلام دوره صفویه است. با توجه به امنیت ایران در این دوره بناهایی بزرگ و عالی مانند کاخهای عالی قاپو، چهل ستون، هشت بهشت و تالار اشرف در اصفهان و بقعه ی شاهزاده حسین، سر درب عالی قاپو و چهل ستون در قزوین ساخته شدند. باید پذیرفت که در دوره ی صفوی، بار دیگر عصر نوین و درخشانی در هنر ایران طلوع کرد. در هر دوره، هنری که در نوع خود زیبا و کامل بوده پدیدار شده است. یکی از این آثار جاودانه چشمه عمارت بهشهر است. این پژوهش در پی آن است که مفهوم و جایگاه باغ ایرانی در طول زمان بررسی کرده و در همان چارچوب به بررسی ساختاری و زوایای دید بنای چشمه عمارت بهشهر بپردازد.

کلیدواژه ها

باغ ایرانی، چشمه عمارت بهشهر، معماری صفوی، زاویه دید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.