نقش حضور طبیعت بر رشد خلاقیت کودکان در محیط های آموزشی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_0743
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 968
نویسندگان
استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز ،
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز،
چکیده
خلاقیت ، ویژگی ای است که باید در طی زمان در وجود انسان نهادینه شود و بهترین زمان آغاز تفکر خلاقانه ، دوران کودکی می باشد. متاسفانه دنیای امروز کودکی به حالت تصنعی و انجام بازی های کامپیوتری سپری می شود در نتیجه نمی توان از کودکان انتظار داشت تا انسانی خلاق و کنجکاو باشند. لازم به ذکر است آنچه که در این پژوهش مد نظر است ، بررسی ویژگی های محیطی به خصوص توجه به اهمیت عناصر طبیعی در محیط اطراف کودکان است. طبیعت عنصری است که امروزه کمتر در محیط های خانه ، مدرسه و فضای مهد کودک دیده می-شود در نتیجه توجه به اهمیت حضور طبیعت و ارایه راهکارهایی در جهت بکاربستن این عناصر، از اهدافی کلی پژوهش حاضر است. روش تحقیق انجام شده از نوع توصیفی می باشد که بر اساس گردآوری مطالب از کتب ، مقالات و سایر منابع علمی، به توصیف اطلاعات بدست آمده در زمینه ی تحقیق خواهد پرداخت. نتیجه پژوهش حاکی از آن است که کودک زمانی که در محیط آزادی عمل داشته باشد و به اکتشافات جدیدی در فضای اطراف خود برسد، می تواند استعداد های خود را شکوفا کرده و دست به تجربیات جدیدی بزند . در نتیجه عناصر طبیعی به دلیل ویژگی غیر قابل پیش بینی بودن و انعطاف پذیری خود می توانند گزینه مناسبی در جهت پاسخ به این نیاز باشند. به طور کلی می توان محیط مختص کودکان را در چهار حوزه کلی تقسیم بندی کرد و به جهت استفاده مناسب از طبیعت در راستای رشد خلاقیت کودکان، راهکارهایی را در طراحی مد نظر قرار داد که در انتهای پژوهش به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت.کلیدواژه ها
خلاقیت، کودک، طبیعت، محیط، آموزشمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.