سیر تحول روش های تحویل پروژه و معرفی روش تحویل یکپارچه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0721
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1861
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرام بهروزی

کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت،

احسان فرصتکار

دکترای مدیریت پروژه و ساخت، عضو هییت علمی دانشگاه مهر البرز

چکیده

حجم و نوع پروژه، شرایط موجود، میزان تحمل ریسک، زمان بندی، شناخت محیط، میزان مشارکت و منابع و توانایی های کارفرما، از عوامل اصلی در تعیین روش تحویل یک پروژه می باشد. روش های سه عاملی، مدیریت ساخت و روش طرح و ساخت به ترتیب روش هایی بودند که به صورت سنتی مورد استفاده قرار گرفته اند و در کنار مزایا، معایب و نواقصی را هم داشته اند. بررسی سیستم های سنتی و درک نواقص آنها، به تدریج به خلق تیوری ساخت و ساز ناب و مدل پیوستگی و در نهایت معرفی روش تحویل یکپارچه پروژه انجامید. در این تحقیق با به کار گیری روش تحقیق کیفی و با بهره گیری از اطلاعات کتابخانه ای، با معرفی حوزه های اصلی حاکم بر پیاده سازی روش های تحویل پروژه، به بیان اشکالات موجود و علل تغییر و تحول در روش های سنتی در هر حوزه پرداخته و سپس با استناد بر شاخصه های یک روش ناب تحویل پروژه، اصول روش تحویل یکپارچه به عنوان یکی از جدیدترین روش های تحویل پروژه در دو دهه اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این مطالعات علاوه بر روشن کردن دلایل تغییر و اصلاح روش های تحویل پروژه، شناخت نسبتا کاملی از اصول و مبانی روش تحویل یکپارچه پروژه برای انجام مطالعات بعدی جهت پیاده سازی آن در اختیار خواهد گذاشت.

کلیدواژه ها

تحویل یکپارچه پروژه، مدلسازی اطلاعات ساختمان، ساخت و ساز ناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.