بررسی مقایسه ای مصارف انرژی سیستم های مختلف سرمایشی و گرمایشی در یک ساختمان نمونه مسکونی با استفاده از نرم افزار دیزاین بیلدر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0697
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 939
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپهر فربودمنش

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشکده انرژی، دانشگاه کاشان،

حسین خراسانی زاده

استاد دانشکده مکانیک، دانشگاه کاشان،

چکیده

بالا بودن سهم مصرف انرژی در بخش ساختمان های مسکونی در ایران و اهمیت موضوع بهینه سازی مصرف انرژی در این بخش، بی تردید نیازمند اتخاذ تصمیمات اساسی برای کاهش مصرف انرژی در این حوزه است. یکی از ابزارها برای مطالعه مصرف انرژی در ساختمان ها، استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی انرژی یا تحلیل انرژی ساختمان است. نرم افزار شبیه سازی دیزاین بیلدر یکی از ابزار ها برای تحلیل یک ساختمان با تعامل های پیچیده و دینامیک آن با محیط، سیستم ها و تجهیزات آن است. در این مقاله یک ساختمان نمونه مسکونی نه طبقه شامل هفت طبقه تک واحدی با زیر بنای هر واحد 434 متر مربع در نرم افزار شبیه سازی دیزاین بیلدر مدل شده است. برای تحلیل مصرف انرژی این ساختمان پارامترهای تاثیرگذار در مصرف انرژی ساختمان نظیر جنس مصالح ساختمانی، نوع عایق و سیستم های روشنایی با توجه به مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان انتخاب شده اند، ولی به منظور بررسی و مقایسه مصارف انرژی سرمایشی و گرمایشی ساختمان، سیستم های مختلف سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع ساختمان به عنوان پارامترهای متغیر در نظر گرفته شده اند. در این مقاله سیستم های سرمایشی و گرمایشی مختلفی نظیر سیستم جریان مبرد متغیر، سیستم فن کویل با چیلر اسکرو هوا خنک و آب خنک، سیستم جریان مبرد متغیر با کویل پشتیبان، سیستم سرمایش از سقف، سیستم سرمایش با تیر سرد فعال، سیستم گرمایش از کف با دو نوع دیگ چگالشی و فولادی لوله آتشی مطالعه شده است. از بین سیستم های بررسی شده در این مقاله از نظر مصارف انرژی برای سرمایش و گرمایش سیستم جریان مبرد متغیر به عنوان بهترین سیستم تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

صرفه جویی انرژی، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، ممیزی انرژی، بهینه سازی مصرف انرژی، نرم افزار دیزاین بیلدر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.