سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_0573
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 186
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله معماری قاجار، مقدمه ای بر شکل گیری معماری معاصر ایران ( بررسی نمونه موردی )
چکیده مقاله:
معماری همیشه بازتابی از مجموعه شرایط موجود در دوره ی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تاریخی بوده است، دوران قاجار نمودی از نوگرایی در معماری است. نقطه صفر دوران مدرنیته در ایران را مصادف با حکومت قاجار ها می توان در نظر گرفت. ساختمانهای دوره قاجار، هم سو با سنتهای ایرانی و عناصر وارداتی غرب طراحی شده اند. تغییر در ساختار فضایی و ارتباطی ساختمان های جدید مانند پلان ساختمان، تلفیق عناصر، اشکال معماری اروپایی با معماری بومی و استفاده از مصالح ساختمانی همراه با تکنولوژی جدید ویژگی عمده معماری این دوره بوده است. در این مقاله سوالی که مطرح می شود این است که1- شرایط دوره قاجار چگونه بر معماری معاصر ایران تاثیر داشته است 2 - سیر تغییرات متاثر از معماری غرب در بناهای قاجار چگونه بوده است پس از بررسی شرایط سیاسی در دوره شاهان قاجار، به بررسی نمونه معماری این دوره به ترتیب تاریخ ساخت پرداخته شده و به این نتیجه می رسد که در پی سفرهای متقابل مذهبی، سیاسی، اقتصادی اروپایی، روسی عثمانی به ایران ساختار معماری ایرانی به تقلید از سرزمین های اروپایی تغییر کرد.و هرچه به پایان قاجار نزدیک می شد می توان میزان تغییرات در ساختمان را با عنایت به گذشت زمان مشاهده نمود.. در این دوران به تقلید از معماری اروپایی، عناصری همچون نقوش سر ستون های بالای سر در ورودی، سنتوری، فرم پنجره، ترکیب های حجمی ساختمان تغییر کرد.
کلیدواژه ها:
معماري معاصر، سلسله قاجار،غرب گرايي،تحولات سياسي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/846453/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نوری، رقیه و اعتصام، ایرج،1397،معماری قاجار، مقدمه ای بر شکل گیری معماری معاصر ایران ( بررسی نمونه موردی )،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/846453
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، نوری، رقیه؛ ایرج اعتصام)
برای بار دوم به بعد: (1397، نوری؛ اعتصام)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- شناخت بناهای سبک آرت دکو در ایران
- سیر تحول روش های تحویل پروژه و معرفی روش تحویل یکپارچه
- جایگاه تزیینات در معماری پهلوی دوم (تحلیل بناهای محسن فروغی)
- تحویل یکپارچه اقلام پروژه(IPD)، بستری برای اجرای مدل سازی اطلاعات ساختمان(BIM)
- کاربرد مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM در معماری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.