تاثیر اقلیم بر معماری بومی و پایدار؛جهت حفظ شرایط آسایش اقلیمی در معماری شهر فرح آباد ساری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0540
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید لشکریان

دانشجو کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان ، سمنان، ایران

عبدالحمید مهدوی

استادیار دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سعید کامیابی

دانشیار مرکز تحقیقات دامنه جنوبی البرز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران

چکیده

امروزه توجه به معماری همساز با اقلیم نقش بسیار مهمی را در زندگی انسان ها ایفا می کنند. توجه به ویژگی های اقلیمی و تاثیراتی که اقلیم در شکل گیری معماری می گذارد؛ علاوه بر ایجاد آسایش حرارتی، موجب صرفه جویی در مصرف انرژی شده و به لحاظ زیست محیطی، فضای سالم تر پدید می آورد. اقلیم معتدل و مرطوب همواره در طول تاریخ معماری خود و در پردازش به مفاهیم و اصول معماری در رابطه مستقیم با اقلیم عجین بوده است. تاثیر اقلیم و شرایط آن بر شکل، کالبد، ریخت و غیره؛ ساختار معماری بومی در این منطقه به صورت مشهود دیده می شود .این پژوهش، به منظور بررسی تعیین مطلوبیت شرایط اقلیمی بر معماری بومی و پایدار شهر فرح آباد ساری؛ بر اساس شاخص های زیست - اقلیمی ساختمانی انجام شده و دستیابی به شرایط آسایش انسان درجهت پایداری در ساختمان های اقلیم معتدل و مرطوب؛ با بکارگیری داده های اقلیمی ایستگاه هواشناسی منطقه؛ در دوره آماری (1981- 2010) و استفاده از شاخص های حرارتی جهت تعیین محدوده آسایش حرارتی به منظور استفاده از پتانسیل های محیطی در جهت تعیین کاربرد در طراحی پایدار و توجیه فضای معماری بومی پرداخته شده و مورد ارزیابی قرار گرفته شده است. روش این تحقیق توصیفی تحلیلی مبتنی بر پیمایش و با تاکید بر مطالعات کتابخانه اى استوار بوده که در دو بخش به انجام رسیده است. ابتدا بخش مطالعات اقلیمی - بومی و سپس ارایه پیشنهادهای معماری با توجه به نتایج شاخص های زیست اقلیمی و شاخص های حرارتی پژوهش بنا به ماهیت، موضوع و اهدافی که برای آن پیش بینی شده است؛ از نوع تحقیقات کاربردی است. بر این اساس نتایج حاصله نشان می دهد، که پایداری و رعایت اصول اقلیمی جزء جدا نشدنی از معماری و ساخت و ساز بوده و هست؛ به کارگیری این اصول؛ نه تنها، محیط و فضای آسایشمند، بلکه کمک به محیط زیست و بقای بشر است. لذا پیشنهاداتی برای رسیدن به طراحی پایدار همساز با اقلیم ارایه شده است

کلیدواژه ها

زیست اقلیم، الگوهای اقلیمی، معماری پایدار، طراحی پایدار، همساز با اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.