بررسی اثر شکل و فاصله در گروه پایه های رودخانه ای بر میزان نیروهای هیدرودینامیکی وارد بر آن ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0461
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا آذرتکله

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی عمران – سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

نازیلا کاردان

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

محمدرضا امامی آزادی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

پل ها از جمله مهم ترین و پرکاربردترین سازه هایی هستند که از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته اند. در اغلب موارد سازه پل بر روی رودخانه احداث می گردد که در این صورت پایه های آن در تماس با جریان آب خواهد بود. تجربه طولانی مدت احداث پل بر روی رودخانه ها، مهندسان را به این نتیجه رسانده است که در طراحی پل ها فقط در نظر داشتن مسایل سازه ای، زمین شناسی، موقعیت راه و پتانسیل ترافیک کافی نمی باشد بلکه باید اثر نیروهای هیدرودینامیکی را نیز مورد توجه قرار داد. در این تحقیق نیروهای هیدرودینامیکی وارد بر پایه پل برای بررسی اثر اشکال مختلف پایه با مقاطع مختلف دایره ای و مستطیلی گردگوشه با نسبت ) L/Bطول به عرض( مختلف، و اثر نسبت G/D ( Gفاصله مرکز به مرکز دو پایه) در گروه پایه ها با در نظر گرفتن اندرکنش سازه-سیال در نرم افزار آباکوس شبیه سازی شده است و این نتیجه حاصل شد که با افزایش سرعت، فشار وارده و نیروی وارد بر پایه افزایش یافته و هر چه شکل مقطع پایه با الگوی جریان منطبق تر باشد، نیروی کمتری به پایه وارد می شود. در گروه پایه ها برای مقطع دایره ای با افزایش نسبت G/D، بیشینه فشار و ضریب درگ کاهش یافته، و برای مقطع مستطیلی گردگوشه، بیشینه فشار و ضریب درگ ابتدا افزایش و سپس کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

نیروی هیدرودینامیکی، پایه پل، مطالعه عددی، آباکوس، پایه منفرد، گروه پایه ها.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.