تحلیل ظرفیت باربری پیچشی گروه شمع های مایل تحت بارهای جانبی برون محور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0437
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام نافع پسند

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران،واحد اسلامشهر،دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر،ایران،

نوید هادیانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران،

امیر حسین اقبالی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران،

چکیده

برای انتقال کلیه بارهای سازه ای اعم از ثقلی و جانبی به زمین از شالوده ها که به طور کلی به دو دسته شالوده های سطحی و عمیق تقسیم می شوند، استفاده می گردد. یکی از موثرترین و پرکاربردترین انواع شالوده های عمیق، گروه شمع ها هستند. در این تحقیق رفتار گروه شمع های مایل تحت بارهای جانبی برون محور مورد مطالعه قرار گرفته است. پس از اعتبارسنجی مدلسازی عددی (روش تفاضل محدود) گروه شمع های مایل چهارتایی و نه تایی، ابعاد مختلف مسیله از جمله تاثیر زاویه تمایل شمع ها، فاصله شمع ها از یکدیگر و مقاومت برشی خاک بر پاسخ آن ها به تفصیل مورد کنکاش قرار گرفت. در انواع گروه شمع ها ملاحظه شد که با افزایش زاویه تمایل شمع های گروه، ظرفیت باربری پیچشی آنها افزایش می یابد که این افزایش به صورت غیرخطی است. همچنین گروه شمع های مایلی که دارای نسبت های فاصله به قطر کمتر (s/d) هستند، بارهای پیچشی کوچکتری حمل کرده و متقابلا با افزایش نسبت s/d میزان ظرفیت باربری پیچشی گروه شمع مایل افزایش می یابد؛ اما با افزایش نسبت فاصله به قطر بیش از مقدار s/d=3 به دلیل کمتر شدن اندرکنش شمع-خاک-شمع، تغییر چشمگیری در ظرفیت باربری پیچشی گروه شمع مایل رخ نمی دهد. با بررسی کرنش های به وجود آمده ناشی از تغییرشکل گروه شمع های مایل ملاحظه شد که با افزایش نسبت فاصله شمع ها به قطر از میزان اندرکنش شمع-خاک-شمع کاسته شده و شمع ها تقریبا بصورت منفرد عمل کرده و باعث ایجاد کرنش های کمتر در خاک اطراف می شوند.

کلیدواژه ها

گروه شمع مایل ، بار جانبی پیچشی ، ظرفیت باربری پیچشی ، روش تفاضل محدود .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.