تعمیر و بهسازی نمونه های بتنی استوانه ای حرارت داده شده با کامپوزیتFRP

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهرداد الهام نیک

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان،ایران

هادی ضیاءالدینی

استادیار دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان،ایران

وحید رضوی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان،ایران

رسول عباس زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان،ایران

چکیده

به طورکلی یکی از مهم ترین حوادث پیش بینی نشده ای که درطی سالیان اخیر سازه ها با آن دست و پنجه نرم می کنند آتش سوزی می باشد که سازه ها باید علاوه بر حفظ پایداری و مقاومت خود در زمان آتش سوزی، حفظ جان انسان ها که اساسی ترین و مهم ترین پارامتر در طراحی یک سازه محسوب می شود را نیز تضمین نمایند. همچنین جهت ترمیم و بهسازی سازه ها بعد از حادثه آتش سوزی نیازمند به استفاده از روش های مطمین و پر بازده هستیم. در بین این روش ها استفاده از الیاف پلیمری تقویت شده FRP یکی از مناسب ترین و اقتصادی ترین روش ها محسوب می شود و در مدت زمان بسیار کم نسبت به سایر روش های مقاوم سازی سازه ها اجرا می گردد. در مطالعه حاضر به بررسی اثر حرارت بروی نمونه های بتنی تحت الگوهای دمایی0 ،700،500،300 و 900 درجه سانتی گراد قبل از محصورشدگی بتن توسط 2 لایه CFRP پرداخته شده است. نتایج مطالعه نشان می دهد در دمای 300 درجه سانتی گراد با افزایش مقاومت فشاری همچنین خطی بودن نمودار تنش-کرنش مواجه هستیم اما بعداز دمای 300درجه سانتی گراد با کاهش مقاومت فشاری و غیرخطی بودن مدول الاستیسیته روبرو می شویم. همچنین در دمای 900 درجه سانتی گراد به دلیل تبخیر کامل آب موجود در بتن وبوجود آمدن ترک های بسیار زیاد امکان بهسازی و تقویت وجود نداشت و تمامی اجزای تشکیل دهنده بتن به راحتی ازهم جدا شدند.

کلیدواژه ها

بتن، آتش، حرارت، تعمیر، بهسازی FRP، آسیب ناشی از آتش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.