طراحی الگوی بیمارستانی امن برای قرارگاه پدافندهوایی خاتم الانبیا(ص) دربرابر زلزله

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0337
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان حیدرریحانی

کارشناس ارشد عمران ژیوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه،مراغه ایران

محسن سلیمی

کارشناس ارشدپدافند غیرعامل، دانشگاه فارابی، تهران

چکیده

پدافند غیرعامل مجموعه ای از اقدامات غیرمسلحانه است که به کارگیری آن ها موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، ارتقاء پایداری ملی، تداوم فعالیت های ضروری و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می گردد. نتیجه حوادث چه طبیعی از قبیل سیل و زلزله و طوفان و غیره و چه مصنوعی از قبیل جنگ و عملیات خرابکارانه و غیره، آسیب و خسارت است. ازیک طرف قرار گرفتن ایران دریکی از 3 ناحیه زلزله خیز جهان (کمربند هیمالیا- آلپ) و از طرف دیگر بهره برداری از ساختمان های ناایمن که طی 30 سال اخیر در کشور ساخته شده اند، به عنوان جدی ترین مشکلات در مطالعات خطر و آسیب پذیری شهرهای کشورمان محسوب می شوند و با توجه به بررسی زلزله های گذشته و شرایط ساختمان های کشور، تعداد زیادی از ساختمان های موجود احتمال خرابی خواهند داشت و مطالعات آسیب پذیری نیز این ادعا را تایید می کند و چون پیشگیری از وقوع زلزله ناممکن است، بنابراین مباحث مقاوم سازی سازه های آسیب پذیر در زلزله و همچنین بهسازی سازه های آسیب دیده از زلزله، بسیار مهم می باشند. در این تحقیق از روش تحلیلی - توصیفی استفاده می شود و به منظور گردآوری اطلاعات از روش های مطالعه کتابخانه ای و میدانی (شامل: مشاهده و...) و منابع معتبر اینترنتی، بهره برده شده است. پس از معرفی ساختمان و تعریف واژه های مرتبط با موضوع تحقیق به بررسی ضرورت و هدف پژوهش حاضر پرداخته می شود. در این مرحله بخش های مختلفی ازاجزای غیر سازه ای مانند پنجره ها، تاسیسات مکانیکی-برقی ،پدافندغیرعامل(مکان یابی، جانمایی) ومورد ارزیابی و با دیدگاه پدافند غیرعامل بررسی می شوند برخی از ملاحظات آیین نامه 2800 برای ساختمان مورد ارزیابی بررسی می شود

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل، حوادث طبیعی، زلزله، خسارت، مقاوم سازی، آسیب پذیری، اجزای سازه ای و غیر سازه ای،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.