تحلیل قابلیت اعتماد ظرفیت باربری پی روی توده سنگ با استفاده از روش ترکیب منحنی توزیع متغیرهای تصادفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده دلاورنقابی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ژیوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

محمدحسین باقری پور

استاد گروه مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران-

مریم بهزادپور

کارشناس ارشد ژیوتکنیک-

چکیده

از جمله گزینه های محتمل برای احداث فونداسیون سازه های مهم مانند پل ها، سدها و سازه های حمل و نقل می توان به پی های واقع بر توده سنگ اشاره کرد. ظرفیت باربری این نوع فونداسیون ها از جمله مسایل مهم مورد توجه مهندسین می باشد. روش های مرسوم، ظرفیت باربری را با استفاده از ضریب اطمینان و پارامترهای قطعی محاسبه می نمایند که به دلیل ماهیت غیرهمگن توده سنگ و عدم قطعیت موجود در ظرفیت باربری، بیان پارامترها به صورت قطعی، بعضا به نتایج غیرمنطقی منجر می شوند. این مسیله ضرورت استفاده از روش های آماری و آنالیز قابلیت اعتماد را نشان می دهد. این مقاله یک تحلیل احتمالاتی بر مبنای روش ترکیب منحنی توزیع متغیرها(JDRV) برای محاسبه تابع چگالی احتمال ظرفیت باربری پی نواری بر روی توده سنگ را ارایه می دهد. فرض می شود که توده سنگ از معیار شکست هوک- براون پیروی نموده و سه پارامتر شاخص مقاومتی زمین شناسی (GSI)، مقاومت فشاری تک محوره ( σ_ci) و ثابت مربوط به مصالح سنگی دست نخورده (mi) بعنوان متغیرهای تصادفی در نظر گرفته شده اند. برای ارزیابی عدم قطعیت در رابطه ظرفیت باربری، توابع توزیع متغیرهای GSI، و mi به صورت لوگ نرمال در نظر گرفته شده و با استفاده از روابط حاکم بر روش ترکیب منحنی توزیع متغیرها، منحنی توزیع ظرفیت باربری توده سنگ تعیین گردیده است. مقایسه نتایج بدست آمده از روش مذکور و روش شبیه سازی مونت کارلو (MCs) مبین اعتبار و نیز دقت بالای روش ارایه شده می باشد.

کلیدواژه ها

ظرفیت باربری، توده سنگ، قابلیت اعتماد، ترکیب منحنی توزیع متغیرها، متغیرهای تصادفی، آنالیز مونت کارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.