بررسی علل عدم اجرای به موقع پروژه های عمرانی و تحمیل بار مالی آنها و ارایه راهکارها (مطالعه موردی : شهرستان آغاجاری)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ره انجام

کارشناس ارشد عمران، مهندسی و مدیریت ساخت، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، خوزستان، ایران

چکیده

آنچه که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته، جستجوی دلایلی است که باعث تاخیر در روند یک پروژه شده و بار مالی به کارفرما وارد می کند. البته بجز تحمیل بار مالی، گاهی اوقات دلایلی که ذکر می شود باعث رکود پروژه و به نتیجه نرسیدن آنها گاها تا چند ده سال می باشد. سه دلیل عمده در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته شد که از جمله می توان به کارفرما، مشاور و پیمانکار اشاره نمود. هر یک از سه بخش اشاره شده بنا به دلایلی می توانند بر پیکره یک پروژه ضربه های جبران ناپذیری وارد کنند. روش تحقیق در این پژوهش در مرحله اول بررسی کتابخانه ای در مورد علل مختلف تاخیر بود. سپس با تنظیم یک پرسش نامه و ارجاع آن به مدیران و کارشناسان ارشد هر سه عامل کارفرما، مشاور و پیمانکار و گرفتن دیدگاه های آنها و در نهایت بررسی و مقایسه کردن نظرات آنان با یکدیگر و نتایج بدست آمده از دیگر پژوهش ها، درصد تاثیر سه عامل یاد شده در پروژه به صورت کلی بدین صورت بیان گردید که کارفرما با نداشتن توان مالی، ضعف در انتخاب پیمانکار قوی و مشاور خبره، مشاور با نداشتن دانش فنی بالا، ضعف در بکارگیری مهندسان فنی و توانا و در نهایت پیمانکار با نداشتن پشتوانه مالی و نیروی کار ماهر به نوبه خود درصدی از علل تاخیرات را به خود اختصاص دادند. سپس با توجه به روند رو به افزایش قیمت ها و تورم موجود بازار، بار مالی ناشی از تمدید پیمان، تغییر مقادیر، کارهای تکمیلی، تعدیل و مابه التفاوت به صورت جداگانه مورد بررسی و بحث قرار گرفت و در نهایت راهکارهایی برای حل مشکلات یاد شده بیان گردید.

کلیدواژه ها

علل تاخیرات، کارفرما؛ مشاور، پیمانکار، بار مالی، شهرستان آغاجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.