آسیب شناسی قراردادهای اجرای ایران از منظر خاتمه و فسخ و مقایسه آنها با فیدیک
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_0095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 851
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران،
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه پارس،
چکیده
با توجه به سیاست های دولت و درصد بالایی از بودجه که صرف ساخت و ساز می شود، هر ساله تعداد زیادی از انواع پروژه های ساخت در داخل کشور پا به عرصه وجود می گذارند. همچنین با توجه به اینکه اکثر طرح های عمرانی به صورت انتفاعی و زود بازده هستند، تاخیر در اتمام و بهره برداری آنها، کارفرما، بهره بردار و جامعه را متضرر خواهد کرد. تصمیم موضوعات خاتمه و فسخ پیمان به عنوان یکی از مهمترین قسمت های پیمان با توجه به کثرت دعاوی و دشواری در رسیدگی به آن، به دلیل غیر تخصصی بودن دادگاه ها، علاوه بر تاثیر بر روند انجام موفق پروژه، می تواند برای هر یک از طرفین آسیبهای مالی، قراردادی، حقوقی، قضایی و حتی فساد اداری و اجتماعی به همراه داشته باشد. در این پژوهش سعی بر این است که اسباب حاکم بر تصمیمات خاتمه و فسخ انواع قراردادهای اجرا (قرارداد پرداخت بر اساس فهرست بها و قرارداد اجرای کارهای ساختمانی به صورت سرجمع) و چالش های پیش رو برای هر یک از طرفین قرارداد بررسی شود و به آسیب شناسی فنی و حقوقی آنها از منظر کارفرما، پیمانکار و اهداف پروژه، پرداخته گردد و با مقایسه و تطبیق این موضوعات با ضوابط فیدیک، راهکارهایی در جهت مدیریت صحیح این موضوعات به منظور کاهش بسیاری از اختلافات، معضلات و مشکلات طرفین قرارداد، افراد ذینفع و دولت به عنوان مهمترین امضا کننده این قراردادها ارایه شود.کلیدواژه ها
خاتمه، فسخ، قرارداد اجرا، شرایط عمومی پیمان، فیدیکمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.