رویکرد بهینه سازی مسیریابی مبتنی بر الگوریتم کولونی مورچگان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش بین المللی سالانه افق های نوین در مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: MHCONF03_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه عسگرنژاد

استاد دانشگاه سینا کاشان

علی جعفری منش

دانشجوی ارشد رایانه دانشگاه سینا کاشان

حسین مددکار

کارشناس ارشد معماری سیستم های رایانه ای دانشگاه آشتیان

مجید شایسته پور

دانشجوی ارشد دانشگاه سینا کاشان

چکیده

با پیشرفت فناوری ارتباطات و پیچیده تر شدن سطح ارتباطات و ایجاد شبکه های ارتباطی متعدد ، به موازات گسترش این شبکه ها مسایل و چالشهای خاص آن نیز نمود بیشتری یافته است، یکی از عمده ترین مسایلی که ذهن اکثر طراحان شبکه را به خود معطوف ساخته ، مسیله مسیریابی در سطح شبکه با حداقل انرژی و تاخیر است. در این راستا تحقیقات و مطالعات متعددی صورت پذیرفته و در بسیاری از موارد راهکارهای متنوع و فرا ابتکاری ارایه شده است، از آن جمله میتوان به مسیریابی مبتنی بر الگوریتم کلونی اشاره نمود. در این روش با الگو برداری از روش مسیریابی مورچگان از کلونی تا محل منبع تغذیه و بالعکس و با بر جای گذاشتن فرومون ، الگوریتمیرا فراهم نموده اند تا از ایجاد ترافیک نامطلوب ، ازدحام ، به هدر رفتن منابع و سایر مشکلات احتمالی جلوگیری نموده و منجر به بهینه سازی مسیریابی در سطح شبکه گردد. دستیابی به بهینه ترین مسیر در شبکه های پویا که ذاتا دارای تحول بسیاری بوده و متشکل از پیوندها و گره های بیشماری میباشد عمدتا کاری مشکل و زمان بر بوده و مسیله بهینه سازی در مقیاس بزرگ محاسباتی پیچیده خواهد داشت. با استفاده از هوشمندی توده ای (کلونی) مانند الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان و بهره گیری از آن در مسیریابی پویا و جایگزین نمودن آن با الگوریتمهای رسمی مسیریابی در شبکه های پویا میتوان به مدل و طراحی کارآمدتری برای پروتکل مسیریابی شبکه های پویا دست یافت. این نوع الگوریتم به دلیل توابع آن و امکان تعریف متناسب اجزای مسایل توانایی بسیار بالایی در سازش با توپولوژی در شبکه های سیمیو بی سیم دارا است. این روش یکی از بهترین روشهای ارایه شده میباشد که به علت بهینه بودن از نظر زمانی و هزینه مورد توجه اکثر طراحان شبکه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

الگوریتم های مسیریابی ، الگوریتم کلونی مورچگان ، بهینه سازی الگوریتم ، مسیریابی پویا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.