اهمیت جریان تخلیه ای آب زیرزمینی زیردریایی به خلیج فارس
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: WRM07_364
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 769
نویسندگان
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه یاسوج
دانشجوی دکتری مدیریت و کنترل بیابان دانشگاه یزد
چکیده
تراوش آرام و در عین حال مداوم آب زیرزمینی در هر جا که سفره آب زیرزمینی گرادیان هیدرولیکی نسبی مثبت با سطح دریا دارد و به صورت هیدرولیکی به پیکره آب های سطحی متصل است، رخ می دهد که در این حالت به آن تخلیه زیردریایی آب زیرزمینی شیرین و هنگامی که بازچرخانی آب دریا که به درون خشکی نفوذ کرده است، رخ دهد به آن تخلیه زیردریایی آب زیرزمینی بازچرخان گفته می شود که خود در دو حالت ناشی از جزر و مد و ناشی از اختلاف چگالی آب دریا و آب زیرزمینی وجود دارد. تخلیه آب زیرزمینی زیردریایی از سه جنبه دارای اهمیت می باشد: جنبه اکووژیک که با ورود زیرمغذی ها و آلاینده ها به پیکره های آبی بویژ] خلیج ها و دریاچه ها میتواند تاثیر قابل توجهی بر اکوسیستم و محیط اطراف محل تخلیه داشته باشد؛ جنبه هیدرولوژیک که با تخلیه آب شیرین و هدر رفت آن برای مناطق خشک به ویژه نواحی ساحلی خلیج فارس اهمیت بسیار زیادی دارد و جنبه ژیوتکنیک سواحل که به مباحث مربوط به پایداری رسوبات و اراضی ساحلی بر می گردد. آنچه مسلم است، این جریان، نقش قابل توجهی را در چرخه آب ایفا می نماید به طوری که می توان آن را یکی از مهمترنین اجزاء بیلان آبی به حساب آورد. بنابراین، علاوه بر تاثیر اکولوژیک و ژیوتکنیک این جریان در سواحل خلیج فارس، این جریان می تواند به عنوان یکی از مهمترین مولفه های بیلان آبی حوضه خلیج فارس مدنظر قرار گیرد.کلیدواژه ها
چشمه زیردریایی، بیلان آبی، خلیج فارسمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.