بررسی و مقایسه شاخص های تنش آبی فالکن مارک، WTA ، WSI و WaSSI بر حوضه آبریز دریاچه ارومیه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM07_353
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا متولی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آب، دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فرانک توتونچی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آب، دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز

مهدی احمدی

استاد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

بحران کمبود آب که امروزه در سراسر جهان وجود دارد باعث ایجاد مشکلاتی برای افراد و جوامع شده است. آز آنجا که آب مصرفی در کشاورزی، فعالیت های صنعتی و رفاه شهری مورد استفاده قرار می گیرد، افزایش جمعیت و تاثیرات منفی ناشی از تغییر اقلیم می تواند منجر به کمبود آب و در نتیجه تنش آبی گردد. قابل ذکر است که تنش آبی می تواند در مقیاس های متعدد بسته به روش های اندازه گیری تغییر کند. در این مطالعه شاخص های متعددی برای تنش آبی در حوضه دریاچه ارومیه اندازه گیری شده است و سپس نتایج با یکدیگر مقایسه شده است. حوضه دریاچه ارومیه که در شمال غربی ایران قرار دارد حوضه ای بسیار غنی برای مصارف کشاورزی و صنعتی بوده است؛ اما طی چند سال اخیر دچار معضلاتی همچون کاهش قابل توجه سطح آب دریاچه و درنتیجه خشک شدن آن شده است. بنابراین در این تحقیق هدف آن است که با استفاده از نرم افراز ArcGIS و روش های مختلف اندازه گیری تنش آبی این شاخص محاسبه شود؛ سپس مزایا و معایب هر روش بررسی شود و در انتها پیشنهادهایی به منظور بهبود تنش آبی باتوجه به روش های به کار گرفته شده مطرح می شود.

کلیدواژه ها

تنش آبی، دریاچه ارومیه، شاخص تنش آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.