افزایش بازیافت آب در فرآیند تولید کنسانتره مس: مطالعه موردی بهینه سازی عملکرد تیکنرها در کارخانه فلوتاسیون مس شهربابک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM07_332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی دانشگاه یزد

رضا دهقان

عضو هییت علمی دانشگاه یزد

سید مجید موسوی

رییس امور تحقیق و توسعه مجتمع مس شهربابک

سید مهدی حسینی رامشه

کارشناس ارشد کنترل فرآیند مجتمع مس شهر بابک

چکیده

آب نقش زیادی در فرآوری کانی ها دارد. با توجه به ارزش حیاتی و کمبود شدید آب، بازیابی هرچه بیشتر آب و استفاده مجدد آن، در کارخانه های فرآوری ضروری است، بنابراین کیفیت آب بازیابی شده باید در حدی باشد که قابلیت استفاده مجدد را داشته باشد. هدف عملیات تیکنر ها، بدست آوردن ته ریزی با غلظت بالا و دستیابی به آب شفاف در سرریز می باشد. در این پژوهش تاثیر سطح گل بر درصد جامد ته ریز و بازیابی آب بررسی گردید و با توجه به استفاده مجدد آب در مدار کیفیت آب سرریز تیکنرها نیز بررسی گردید. نتایج نشان داد با افزایش سطح گل درصد جامد ته ریز و به طبع آن بازیابی آب افزایش می یابد. علت افزایش بازیابی آب با افزایش سطح گل مربوط به افزایش فشار در کف تیکنر می باشد که آب های قفل شده بین ذرات را آزاد کرده و بازیابی آب را افزایش می دهد. افزایش سطح گل در تیکنر باعث افزایش ذرات معلق در آب سرریز می شود که وجود این ذارت باعث مشکلات در عملیات تیکنر می شود. با افزایش سطح گل عمق آب در تیکنر کاهش یافته که باعث می شود بعضی از ذرات میان بر زده و به جای ته نشینی هم راه آب وارد لوله های آب بازیابی شوند.

کلیدواژه ها

تیکنر مخروطی عمیق، بازیابی آب، کیفیت آب بازیافتی، سطح گل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.