ارزیابی توزیع مکانی دما با استفاده از روش عکس فاصله با تصحیح ارتفاع و تکنیک Topo To Raster
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: WRM07_242
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 689
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب ، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه علوم و مهندسی آب ، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه علوم و مهندسی آب ، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
دمای هوا در اکثر مطالعات هیدرولوژیکی و کشاورزی کاربرد به سزایی دارد. لذا لازم است که این پارامتر در پژوهش های مورد نیاز با دقت بالایی برآورد گردد. در پژوهش حاضر به منظور تخمین دما روزانه روش اصلاحی پیشنهاد شده است و برای پهنه بندی دما ماهانه از تکنیک Topo To Raster استفاده شده است. بدین منظور 14 سال آمار ( 94-1380 ) داده دما روزانه 18 ایستگاه سینوپتیک و 26 ایستگاه تبخیرسنجی در محدوده استان خوزستان جمع آوری گردید. نتایج نشان داد کمترین مقدار خطا مربوط به مرداد ماه (RSE= 0.85) و بیشترین خطا مربوط به فروردین ماه با مقدار (RMSE= 3.512) می باشد. همچنین پیشنهاد می شود درمطالعات آتی از سلول با ابعاد کمتر (30*30 متر) برای انجام این تکنیک استفاده و نتایج بررسی شود، چرا که انتظار می رود با کاهش ابعاد سلول خروجی این تکنیک دارای حداقل خطا باشد.کلیدواژه ها
پهنه بندی، ArcGis ، دما، استان خوزستان، حوضه آبریز کارونمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.