بررسی امکان استفاده مجدد از آب زهکش های دشت خبر شهرستان شهر بابک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM07_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم جعفری گدنه

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

عباس معصومی ابدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد

شهرام خلیقی سیگارودی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی اکبر نظری سامانی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک واقع شده و حفاظت و مدیریت منابع آبی از جمله اولویت های اساسی و مهم کشور محسوب می گردد. هدف از این تحقیق بررسی امکان استفاده از آب زهکش های منطقه شهر بابک و طبقه بندی براساس کیفیت آب خروجی از زهکش ها می باشد. در این تحقیق 11 نمونه آب از 2 حلقه چاه آبیاری و 8 زهکش و 1 نمونه از رودخانه، برداشته شد و مورد آزمایش قرار گرفت. شاخص های کیفی شیمیایی مورد مطالعه شامل ????− ، ??− ، ????− ، ????− ، ???+ ، ???+ ، ??+ ، ?+ ، TDS ، pH و Ec بود. از نرم افزارهای Excel و SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که آب های نمونه برداری شده دشت خبر از نظر سختی همه در دسته کاملا سخت، از نظر کشاورزی خیلی شور و برای کشاورزی نامناسب، بر اساس درصد سدیم در سه دسته مشکوک، بد و قابل قبول و بر اساس شرب در سه دسته کاملا نامطبوع، غیرقابل شرب و نامناسب، و از نظر صنعت در دو دسته رسوب گذار و نسبتا رسوب گذار و کمی خورنده قرار می گیرند. تیپ آب از نوع کلروره و یا سولفاته و رخساره آب از نوع سدیک است. و نحوه توسعه تیپ و رخساره آب 100 درصد توسعه اساسی است. دیاگرام ستاره ای جهت گیری بیشتر نقاط نمونه برداری را به سمت کلر و سولفات نشان می دهد. با توجه به نتایج این تحقیق پارامترهای شیمیایی آب منطقه مورد مطالعه برای مصارف مختلف مشکل آفرین است با فاصله گرفتن از منطقه مصرف پارامترهای کلر، سولفات و سدیم کیفیت آب زهکش ها را به شدت نامطلوب کرده است به طوری که در نقطه اندازه گیری شده واقع در رودخانه این آب برای بیشتر مصارف غیر قابل استفاده شده است.

کلیدواژه ها

کیفیت آب، دشت خبر، دیاگرام پایپر، ستاره ای، ویلکوکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.