بررسی ابعاد تکنولوژیکی تصفیه آب خاکستری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM07_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیتا زمانی

دانشجوی علوم و مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا فرزانه

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد عبدالحسینی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی ذوالفقاری

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

کمبود منابع آب و افزایش جمعیت منجر به افزایش روزافزون تقاضای آب می شود. استفاده ی مجدد از پساب های تصفیه شده می تواند راهکار مناسبی برای مدیریت تقاضای آب باشد. پساب های ناشی از مصارف خانگی از جمله حمام، آشپزخانه، لباسشویی و روشویی، آب خاکستری نامیده می شوند. آب های خاکستری منبع با ارزش صرفه جویی محسوب شده و 50 تا 80 درصد مصارف خانگی را تشکیل می دهند. در این مقاله، مطالعات انجام شده در خصوص تکنولوژی های تصفیه آب خاکستری بررسی شده و با توجه به مزایا و معایب هر روش و کاربرد آن، تکنولوژی مناسب ارایه شده است. تکنولوژی های به کار رفته برای تصفیه آب خاکستری شامل فرایندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی یا ترکیبی از آنها است. مطالعات نشان می دهد که ترکیبی از فرایندهای بیولوژیکی هوازی با فیلتراسیون فیزیکی و یا گندزدایی، اقتصادی ترین و عملی ترین روش تصفیه آب خاکستری برای استفاده مجدد از آب غیرشرب شهری است. همچنین روش MBBR و PBBR به عنوان بهترین روش ها برای جداسازی معرفی شده و راکتور UASB هیبریدی نیز به عنوان روشی کم هزینه برای تصفیه در محل در خانه ها معرفی و بر حسب غلظت و تصفیه، موثر شناخته شد.

کلیدواژه ها

آب خاکستری، تصفیه آب خاکستری، تکنولوژی های تصفیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.