بررسی تاثیر آبشویی نیترات از منابع کودی بر آب های زیرزمینی تحت رژیم های آبیاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM07_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن دهقانی

مربی پژوهش بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران

پریسا مشایخی

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران

چکیده

کودهای ازته و مدیریت آبیاری سهم اساسی در آبشویی نیترات و آلودگی آب های زیرزمینی و همچنین کاهش کارآیی مصرف کود دارند. در این تحقیق آبشویی نیترات تحت دو برنامیه آبیاری و دو منبع کود ازته ( اورهمعمولی و اوره با پوشش گوگردی) با استفاده از لایسیمتر بررسی گردید. برنامه های آبیاری شامل دور آبیاری براساس عرف منطقه و افزایش دور آبیاری به میزان 30-25 درصد دور معمول منطقه در نظر گرفته شد. مقدار آب آبیاری به اندازه ای مصرف می شد که ده درصد آن از زهکش ها خارج گردد. مقدار نیترات، فسفر و پتاسیم در زه آب خروجی و در هر نوبت آبیاری تعیین گردید. حداکثر و حداقل مقدار ازت نیتراته خارج شده، در طول فصل رشد به ترتیب برابر 19204/7 و 3194 میلی گرم از لایسیمترهای I U و Ip scu می باشد. حداکثر و حداقل مقدار پتاس محلول خارج شده در طول فصل رشد نیز به ترتیب برابر 4347/8 و 770/2 میلی گرم از لایسیمترهای I p U و Ip SCU می باشد.

کلیدواژه ها

آبشویی نیترات، آلودگی، آب های زیر زمینی، کودهای اوره، رژیم آبیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.