بهینه سازی برداشت انتخابی از مخزن با هدف بهبود کیفیت آب (مطالعه موردی : سد سیمره)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM07_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا یحیایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب، دانشگاه شهید بهشتی

علی مریدی

استادیار دانشکده عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

سید سعید موسوی ندوشنی

استادیار دانشکده عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

ورود جریان حاوی مواد آلاینده و مغذی و همچنین انباشت بیش از حد این مواد در مخزن، سبب افت کیفیت آب و بروز پدیده هایی مانند تغذیه گرایی در مخازن می شوند این فشار فزاینده بر منابع آبی، اهمیت برنامه ریزی برای بهره برداری بهینه کمی و کیفی از مخازن را مشخص می سازد بنابراین، جهت تامین اهداف مخازن و یافتن سیاست بهره برداری بهینه، می توان از روش های بهینه سازی استفاده کرد در این مطالعه، روشی ارایه شده است که در آن با ترکی کردن مدل شبیه سازی و بهینه سازی سعی در یافتن یک سیاست بهره برداری انعطاف پذیر و بهینه دارد که بتواند به بهبود وضعیت کیفی مخزن را کمک نماید در این روش، جهت بررسی کیفی مخازن، از مدل دو بعدی شبیه سازی کیفی مخزن CE-QUAL-W2 استفاده شده است همچنین جهت بهینه سازی، از الگوریتم بهینه سازی تکاملی دسته ذرات ( PSO ) استفاده شده است جهت بررسی کارایی روش ارایه شده، این روش در مخزن سد سیمره بکار برده شد. نتایج حاصل، ضمن بهینه سازی میزان رهاسازی از هریک از دریچه های مخزن، حاکی از افزایش میزان رهاسازی از دریچه تحتانی مخزن و بهبود حدود 10% مقدار اکسیژن محلول خروجی از دریچه تحتانی مخزن بود نتایج بدست آمده، کارایی بالای این روش و بهبود قابل ملاحظه شرایط کیفی مخزن را بیان کرد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی کیفی مخزن، تغذیه گرایی، الگوریتم دسته ذرات، مدیریت کیفی مخزن ، CE-QUAL-W2

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.