راهکارهای ارتقای توسعه فرهنگی در راستای پیشرفت پایدار سیستان با تاکید بر نقش نخبگان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP12_393
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز رضا میرلطفی

عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

حبیب الله جوان سیامری

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل

محمدرضا شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل

مصطفی منصور بستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل

چکیده

توسعه در عرصه های گوناگون بدون توسعه فرهنگی، مانا و پایدار نیست. از این رو با ایجاد بستر مناسب فرهنگی می توان تحقق توسعه در ابعاد مختلف را به نظاره نشست لازمه دست یافتن به توسعه پایدار ارتقای شاخص های فرهنگی در فرایند توسعه است و در این صورت فرهنگ را می توان زمینه، نظام ارزش ها، شیوه تفکر ، رویکردها مهارت هایی دانست که بر بستر آن ها فرایند توسعه اتفاق می افتد. مهم ترین مساله در توسعه پایدار نقش و جایگاه نخبگان و به طور کلی نیروهای انسانی کارآمد و فرهیخته است. مهم تر از این مهم کشف پدیده های بدیهی و ساده است این پژوهش با روش توصیفی تحلیلی با هدف بررسی نقش و عملکرد نخبگان در توسعه فرهنگی منطقه سیستان نگارش شده و در پی پاسخ به این سوال است که چگونه می توان با استفاده از نیروهای نخبه و توانمند مسیر و روند توسعه فرهنگی سیستان را تسهیل ببخشد نتایج این پژوهش حاکی از ان است که شناخت محیط جامعه، شناخت فرد، شناخت امکانات و مقدورات، شناخت فرهنگی ملی و محلی، آموزش و پژوهش، ایجاد تشکل های اجتماعی و باور کردن آنها، تعامل میان نخبگان فکری و ابزاری را می توان ویژگی نخبگان دانست. تعهد اولین ویژگی لازم برای متصدیان فرایند توسعه همه جانبه است تخصص دومین صفت لازم است و این دو قابل تفکیک نیست. در نظام تصمیم گیری و اجرایی سه گروه مدیران عالی، مدیران میانی و کارشناسان وجوددارد که باید نحوه ورود به این سیستم کاملا قانونمند و تعریف شده باشد. گرایش به همکاری با مجریان، توجه به ن قش دین، همراهی علم با عمل، ارایه راهکارهای توسعه به نخبگان ابزاری، دوری دانشگاه ها از سیاست زدگی، ارتباط مثبت میان نخبگان فکری و ابزاری از طریق آشنایی نخبگان فکری با مشکلات عرصه اجرایی از نتایج قابل توجه در این بحث است.

کلیدواژه ها

توسعه فرهنگی، پیشرفت پایدار، نخبگان، سیستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.