جایگاه نوشتار در گرافیک شهرى (با بررسى گرافیک شهرى ایران)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکردهای نوین بصری در نوشتار
- کد COI اختصاصی: TBVISUAL05_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 707
نویسندگان
استادیار دانشکده هنر دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
نوشتار، یا متن از عناصر اصلی اثر گرافیک است که کاربرد آن به منظور انتقال سریع تر درون مایه اثراست. این عنصر در کنار تصویر، دو عنصر مهم آثار گرافیک اند. اغلب آثار گرافیگ ماهیتی پیام رسان دارند، در برخی از این آثار با توجه به موضوع و رسالت اثر، گاهی تصویر و گاهی نوشتار برجسته است. در برخی دیگر از آثا گرافیک نوشتار و تصویر همسان هستند. با این وجود در اغلب اجزاء گرافیک شهری، کاربرد نوشته بر تصویر رجحان دارد و تصویر موضوعی ثانوی است. با توجه به آنچه گفته شد، این پژوهش در پی چرایی اولویت نوشته بر تصویر در حوزه گرافیک شهری است. هدف این پژوهش شناخت و ادراک بهتر جایگاه نوشتار در حوزه گرافیک شهرى به منظور آشنایى بیشتر علاقهمندان و دانشجویان این رشته است. روش این پژوهش توصیفى و تحلیلى است که با استناد به منابع کتابخانه اى، پایگاه هاى اطلاعاتى و بهره گیرى از شواهد بصرى داده هاى خود را ارایه مى کند .پرسش اصلى این تحقیق، چرایى محوریت نوشتار در آثار گرافیک شهرى است به دلیل اینکه تصویر مانند نوشتار الفباى مشخصى ندارد و تصاویر معناهاى متعددى نسبت به حروف دارند و همچنین به خاطر مسایل ایمنى و ترافیکى، ارتباط سریع در گرافیک شهرى از اولویت ویژه اى برخودار است بنابراین در استفاده از نوشتار در برخى از اجزاء گرافیک شهرى به دلیل انتقال آنى و سریع تر پیام استکلیدواژه ها
نوشتار، گرافیک، شهریمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.