گرید در طراحى حروف فارسى

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکردهای نوین بصری در نوشتار
  • کد COI اختصاصی: TBVISUAL05_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینت لطفی آصف

کارشناس ارشد ارتباط تصویری، مربی هنر

چکیده

یکى از کارکردهاى گرید، در طراحى حروف است. گرید به نظام مند کردن طرح منجر مى شود.ا جمله اهداف پژوهش حاضر، بررسى گریدبندى در بیشترین فونت هاى کاربردى در طراحى گرافیک معاصر مى باشد. لذا سوالات اصلى این تحقیق عبارتند از: چه نوع گریدبندى در طراحى حروف فارسى استفاده مى شود کدام یک از فونت هاى نازنین، میترا، زر، ترافیک، تیتر، کریم، لوتوس، بدر، ادوب عربیک، یاقوت داراى بیشترین خطوط افقى و عمودى در گریدبندى مى باشند و گریدبندى نشان دهنده چه ویژگى هایى در یک فونت مى باشند روش تحقیقى این پژوهش توصیفى-تحلیلى و شیوه گرد آورى اطلاعات با استفاده از منابع مکتوب کتابخانه اى است. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها کیفى و کمى است. بیشترین خطوط افقى و عمودى به ترتیب در گریدبندى حروف فونت هاى ادوب عربیک و میترا و کمترین خطوط افقى و عمودى در گریدبندى را به ترتیب حروف فونت هاى ترافیک و تیتر دارا مى باشند. هرچه ارزش خطى (ظرافت و پهناها) و انحناها در یک حرف بیشتر باشد، خطوط افقى و عمودى گریدبندى، بیشتر در آن حرف مشاهده مى شود. هرچه انحناها و عمق حرفى در قرارگیرى روى خط زمینه بیشتر باشد فضاهاى منفى مرکز حرف در گریدبندى بیشتر است. در فونت هایى که داراى ارزش خطى بالا و فضاى منفى کمترى در حروف هستند تجمع خطوط گریددر یک بخش بیشتر از بخش هاى دیگر است. با وجود مشهود بودن گرید در حروف فونت ترافیک، کمترین خطوط را هم در راستاى افق و عمود در گریدبندى را فونت ترافیک داراست

کلیدواژه ها

گرید، طراحی حروف، فونت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.