ارتباط هنرمندان نقاشى خط با تکنیک ها و امکانات اجرایى نوشتار فارسی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکردهای نوین بصری در نوشتار
- کد COI اختصاصی: TBVISUAL05_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 734
نویسندگان
کارشناسی ارتباط تصویری، دانشکده فنی حرفه ای دخترانه دانشگاه شریعتی
کارشناس ارشد گرافیک، مدرس رسمی وزارت آموزش و پرورش
چکیده
هنر نوشتار به دلیل کاربرد اصلى در ارتباطات در جامعه را مى توان از مهم ترین هنرهاى جهان برشمرد. خوشنویسى هنرى است که جنبه هاى متنوع تصورات،آرزوها و ایده هاى هنرمندان بى شمارى را به نمایش مى گذارد. نوشتار با قلم نى را کالیگرافى یا خوشنویسى مى نامند که هم اثر زیبایى را در بر دارد و هم واسطه ارتباطى باشد. کاربرد خط در هنر اسلامى هیچ محدودیتى نداشته واگر چه شکل تزیینى به خود گرفته است اما در واقع تصویر ایده ها تصورات و تخیلات هنرمندان است. نقاشى خط عموما به گونه اى از نقاشى معاصر ایران اتلاق مى شود که حدود پنجاه سال قدمت دارد. و به ویژه توسط هنرمندان نقاش که ممارست و مهارت خوشنویسى را دارند ایجاد شده و به فرم و رنگ و جلوه هاى بصرى حروف و یا کلمات بیش از مهارت در خوشنویسى تاکید شده است. در ارتباط با خوشنویسى و نقاشى خط هنرمندان و محققان بسیارى به تحقیق و تالیف کتاب و مقاله پرداخته اند.از جمله این هنرمندان مى توان به: عفت السادات افضل طوسى (تایپوگرافى تا خوشنویسى)، عبدالرضا چاره ایى (خلاقیت در تایپوگرافى)، امین شیوا (پژوهشى پیرامون مبانى نظرى نقاشى خط در هنر معاصر ایران) اشاره کرد.در این پژوهش سعى بر آن شده تا دریابیم: تاثیر هنرمندان نقاش معاصر بر تکنیک هاى اجرایى در نوشتار چه میزان بوده است و دیگر اینکه تکنیک هاى جدید نقاشى خط در دوره معاصر راشناخته و به نمونه هاى موفقى از آنها اشاره کرد. شیوه ى پژوهش بر اساس تحقیق و مطالعه کتابخانه اى و مصاحبه با هنرمندان مى باشد.کلیدواژه ها
کالیگرافی، نقاشی خط، هنر نوشتار، تایپوگرافیمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.