ارزیابى و آسیب شناسى سرفصل دروس مرتبط با نوشتار در رشته ى ارتباط تصویرى (مطالعه موردى: مقطع کارشناسى پیوسته در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالى)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکردهای نوین بصری در نوشتار
  • کد COI اختصاصی: TBVISUAL05_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عبدالهی

ارتباط تصویری، دانشجوی کارشناسی،

چکیده

یکى از وظایف اصلى طراح گرافیک رساندن پیام، به مخاطب خاص یا عام است. مسلما استفاده از نوشتار فارسى براى مخاطب فارسى زبان امرى است غیر قابل انکار. طراح گرافیک ایرانى که براى مخاطب ایرانى کار میکند، باید توانایى استفاده ى درست از حروف و نوشتار فارسى را داشته باشد و این توانایى در بسترى فرهنگى مانند دانشگاه ها و مراکز آموزش عالى باید شناخته و تقویت شود و تقویت این مهم وابسته به سرفصل هاى دروس ارایه شده ى مرتبط با نوشتار در رشته ى گرافیک مى باشد، تا نسل جدید طراحان گرافیک شناخت عمیق ترى نسبت به رویکرد هاى بصرى نوشتار فارسى و قابلیت هاى آن در آثار هنرى خود پیدا کنند . در پژوهش پیش رو به بررسى کاربرد سرفصل هاى دروس مرتبط با نوشتار در رشته ى گرافیک، توانایى استفاده ى درست و صحیح از ترکیبات حروف فارسى در آثار هنرى دانشجویان گرافیک و تمایل به استفاده از حروف فارسى و انگلیسى در آثار هنرى ایشان پرداخته مى شود. روش تحقیق با استفاده از منابع کتابخانه اى، پرسشنامه و تحقیقات میدانى با محوریت نوشتار در آثار دانشجویان کارشناسى این رشته است. نتایج کلى این تحقیق نشان داد که امروزه به علت نداشتن آشنایى و شناخت کافى حروف فارسى در ترکیب بندى، دانشجویان تمایل بیشترى به استفاده از حروف انگلیسى در آثار خود دارند. بیشتر از نیمى از دانشجویان در ترکیب بندى پیوستگى هاى حروف فارسى با چالش روبرو هستند.لازم است در اجراى دروس عملى به کاربردى بودن پروژه هاى عملى دروس و قابلیت آن در ارایه به عنوان نمونه کار در عرصه ى بازار کار امروز توجه شود. با وجود بازنگرى ها و تغییرات انجام شده اما همچنان شاهد وجود شکاف زیادى بین دانشگاه و بازار کار امروزى هستیم. شناساندن درست و دقیق حروف فارسى و قابلیت هاى آن در ترکیب بندى آثار هنرى ارتباط مستقیمى با آموزش ها و سرفصل دروس دانشگاهى دارد از این رو تربیت نسل جدید طراحان در جهت استفاده ى درست از قابلیت هاى حروف فارسى امرى است ضرورى و قابل توجه.

کلیدواژه ها

آسیب شناسى ، سرفصل دروس ، ارتباط تصویرى ، طراح گرافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.