تاثیر هنر نوشتار باستانى بر هنر نوشتار معاصر
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکردهای نوین بصری در نوشتار
- کد COI اختصاصی: TBVISUAL05_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 507
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارتباط تصویری، دانشکده شریعتی ، دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران ، ایران
عضو هیات علمی دپارتمان هنر ، دانشکده شریعتی ، دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران ، ایران
چکیده
خط یا دبیره، وسیله اى براى ثبت و نوشتن ذهنیات و تفکرات با استفاده از علایمى است که به چشم آشنا باشد و دیده شود. بشر از زمانى که خواست آنچه را مى اندیشد نقش کند، قدم به دنیاى خط و نگارش نهاد، که پیوسته تا کنون بر حسب زمان و شرایط جغرافیایى مورد تغییر و تکامل قرار گرفته است.و به عنوان اصلى ترین عنصر بصرى، نقش کاربردى بسزایى در شکل گیرى و تعالى فرهنگ و تمدن، داشته است. کتاب ها و مقالاتى همچون: مقاله سیر تحول خط ایران باستان(سیاوش یارى)، مقاله جادو در ایران باستان و کیش زرتشت(مجتبى دماوندى)، کتاب تاریخچه پیدایش خط و نوشتار(اندرورابینسون) و کتاب شکل گیرى و توسعه آغاز نگارش در ایران(مرتضى حصارى) در زمینه پیدایش خط و کاربرد آن نگارش شده اند. این مقاله سعى دارد تا جایگاه هنر نوشتار باستانى در فرهنگ و هنر امروزه و کاربردهاى هنرنوشتار باستانى در هنر امروزه را مورد بررسى قرار دهد. شیوه ى پژوهش از روش توصیفی، تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه اى و اطلاعات اینترنتى بوده که در نهایت به بررسى و مقایسه نمونه هاى یکسانى ازهنر نوشتاردر هنر دوران باستان و در هنر امروز در زمینه هاى: .ماورایى(دعا،طلسم،جادوها) 2. تزیینى (ظروف،معمارى) می پردازد.کلیدواژه ها
خط ، هنر نوشتار ، دوران باستان ، نگارش آغازین ، پیشانگارشمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.