دستیابی به بتن فوق توانمند

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مقاوم سازی لرزه ای
  • کد COI اختصاصی: ICSR02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدس نظرعلی

کارشناس ارشد سازه، دانشکده عمران معماری، دانشگاه صنعتی شاهرود

فرشید جندقی علایی

استادیار دانشکده عمران معماری، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

بتن فوق توانمند(UHPC) با مقاومت فشاری بیش از kg cm2 1500 دیگر خصوصیات ویژه نظیر کارایی دوام بالا، نوع نوینی از مصالح پایه سیمانی به شمار می رود. این مصالح در مقایسه با بتن معمولی دارای نسبت آب به سیمان پایین تر بوده در ساخت آنها از فوق روان کننده ترکیبات سیمانی مکمل مانند میکروسیلیس نیز استفاده می شود. تا کنون تحقیقات زیادی به منظور بهبود مقاومت فشاری بتن به عنوان مهمترین خصوصیت آن صورت گرفته است. اما این تحقیقات با وجود استفاده از مصالح رایج برای تولید بتن فوق توانمند دستیابی به مقاومت های بسیار بالا عمدتا به دلیل روش ساخت صرفا آزمایشگاهی، جنبه عملی نداشته برای تولید در حجم زیاد در شرایط کارگاهی مناسب نیستند. علاوه بر این روش عمل آوری بکار رفته در این تحقیقات نیز استفاده از نتایج آنها را تا حد زیادی محدود می کند. هدف از این تحقیق دستیابی به بتنی با مقاومت بسیار بالا با کارایی مناسب با استفاده از مصالح موجود در کشور است که روش ساخت عمل آوری آن تفاوت چندانی با بتن معمولی نداشته باشد. به این منظور چندین طرح بتن با مقاومت بالا اساس مطالعه قرار گرفته سپس با ایجاد تغییراتی در طرح اعمال روشهای مختلف اختلاط تعداد 140 مخلوط آزمایشی با استفاده از میکر (Planar Mixer) ساخته آزمایش مقاومت فشاری روی نمونه های روزه صورت پذیرفت. در مرحله بعد طرح اختلاط برتر که دارای بیشترین مقاومت فشاری کارایی مناسب بود برای تولید بتن در حجم زیاد با استفاده از بتونیر انتخاب آزمایشات تکمیلی نظیر اسلامپ، مقاومت فشاری، مدول الاستیسیته، مدول گسیختگی مقاومت کششی دو نیم شدن روی آن انجام شد. در نهایت این نتیجه حاصل شد که می توان با اصلاح نبت اختلاط مصالح روش اختلاط به یک بتن فوق توانمند با مقاومت فشاری بیش از kg cm2 1600 کارایی بسیار بالا مطابق با شرایط کارگاهی عملی دست پیدا کرد

کلیدواژه ها

بتن مقاومت بالا میکروسیلیس, فوق روان کننده کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.