رویکردها ابزارهای بودجه ریزی، در ایران جهان: تیوری عمل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری-مدیریت و اقتصاد با رویکرد اشتغال پایدار و نقش آن در رشد صنعت
  • کد COI اختصاصی: AMEM02_407
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بیات

استادیار حسابداری، گروه حسابداری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

محمد مومن پورسیولا

دانشجوی دکتری تخصصی حسابداری، گروه حسابداری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

مباحث بودجه به عنوان یک رشته مطالعاتی در سال های اخیر؛ هم از نظر شکلی هم محتوایی رشد چشمگیری داشته است. بودجه ریزی، ترکیبی از اطلاعات منابع متعدد می باشد که در آن ایجاد هم گرایی میان دیدگاه های گوناگون در نظر گرفتن گروه های ذینفع گوناگون، از جمله عوامل تاثیرگذار بر تصمیم های پیچیده آن، است. در پاسخ به تقاضاهای عمومی برای افزایش پاسخ گویی دولت، علاقه فزاینده ای به مدیریت عملکرد اطلاعات بودجه ریزی ایجاد شده این اطلاعات با هدف تغییر تمرکز نظام های بودجه ریزی از کنترل دروندادها با تمرکز بر ستانده ها یا پیامدها در راستای بهبود کارایی عملیاتی ارتقای پاسخ گویی نتیجه محور، صورت گرفته است. در این پژوهش تلاش گردیده تا بررسی جامعی بر رویکردها ابزارهای بودجه ریزی در ایران جهان از تیوری تا عمل پرداخته شود. در ابتدا به لحاظ اهمیت موضوع، به مدیریت هزینه هزینه یابی ابزارهای آن اشاره شده سپس با تعریف جامع از بودجه بودجه ریزی، مرور اجمالی بر بودجه ریزی، تیوری شیوه های آن صورت گرفته با تاکید بر بودجه ریزی عملیاتی به تفصیل به آن پرداخته شده به تجارب برخی از کشورها در عملیاتی کردن بودجه اشاره گرددیه است. در ادامه، به مبحث روز بودجه یعنی نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد پرداخته شده با ارایه تعاریف اهداف این نظام؛ مدل ها، چارچوب های مفهومی زیرسیستم های آن نیز ارایه گردیده به تجربه پیاده سازی آن در کشورهای توسعه یافته در حال توسعه همچنین ایران اشاره گردیده است در نهایت پس از ارایه مزایا معایب بودجه ریزی بر مبنای عملکرد به رویکردهای مدرن پسامدرن با توجه به تغییرات در فضای آینده بودجه ریزی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

بودجه، بودجه ریزی، مدیریت هزینه، بودجه ریزی عملیاتی، بودجه ریزی بر مبنای عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.