تحلیلی بر حوزه نفوذ شهرستان ابرکوه و توسعه شهری آن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوریهای نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CHKI01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مومنی

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مجتبی حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

توسعه شهری متاثر از فرآیند های طبیعی ،اقتصادی ،اجتماعی و سیاسی است که در طول تاریخ ،مراحل گوناگونی را طی کرده است . حوزه نفوذ شهر ها در طول زمان ، توسعه می یابد . نقاط شهری بر حسب اندازه و عملکردشان نیروی جاذبه گسترده ای خواهند داشت و به ناچار روابطی را با محیط پیرامون خود ایجاد می کنند . شهرها با جذب جمعیت سرریز نواحی پیرامونی توسعه می یابند و بر اثر تراکم جمعیت تحت فشار قرار می گیرند و در برخی موارد خود نیز فشار هایی را به حومه ها و نواحی اطراف منتقل می سازند. مهمتر اینکه برای ادامه حیات خود روابط تولیدی ، خدماتی ، اداری، اجتماعی و مانند اینها با حوزه نفوذ خود بر قرار می سازند . اهمیت حوزه نفوذ بر شهرها نیز در برخی موارد بسیار تعیین کننده است و بعضا همین حوزه نفوذ نیز نقش شهر را هم تعیین می کند و به آن شکل و قوام می دهد. هدف این پژوهش بررسی حوزه نفوذ و روند تکوینی و توسعه شهری ابرکوه می باشد. جهت رسیدن به این امر، عوامل طبیعی، انسانی و متغیرهای وابسته به آن ها مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد . نوع تحقیق ،کاربردی _توسعه ای و روش بررسی آن توصیفی _ تحلیلی است. علاوه بر آن از اطلاعات و تحقیقات میدانی هم استفاده می گردد، نتایج حاصله نشان دهنده آن است که عوامل طبیعی و انسانی، نقش بسیار مهمی در حوزه نفوذ و توسعه شهری ابرکوه داشته اند . در بین عوامل طبیعی و انسانی، راه ارتباطی یزد – شیراز در توسعه ابرکوه نقش چشمگیرتری داشته است . یافته های پژوهشی به موارد دیگری اشاره دارد که در مقاله مشروحا به آن ها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

حوزه نفوذ، توسعه، توسعه شهری، راه ارتباطی، شهرستان ابرکوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.