ارزیابی میزان دقت روش های نوین تحلیل بار افزون MPA CMP در سازه های با نامنظمی جرمی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ICBI01_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه سازه، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

هومن جانفشان عراقی

دکتری زلزله،آب فاضلاب، عضو هیات علمی، گروه سازه، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

امیر مصباح

دکتری سازه، عضو هیات علمی، گروه سازه، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

چکیده

این پژوهش به ارزیابی لرزه ای ساختمان های بتن مسلح بلند متقارن نامتقارن در پلان ارتفاع با سیستم دوگانه قاب دیوار با دو روش تحلیل پوش آور مودال می پردازد. با توجه به عدم صحت تحلیل های پوش آور متعارف در محاسبه پاسخ های لرزه ای ساختمان های بلند نامتقارن، عدم منظور کردن مودهای ارتعاشی بالاتر در تحلیل های بار افزون، تحلیل های پوش آور ارتقاء یافته شامل تحلیل پوش آور مودال (MPA) تحلیل پوش آور مودال متوالی (CMP) پیشنهاد می گردد. در این تحقیق از دو ساختمان 18 طبقه بتن مسلح دارای دیوار برشی با نامتقارنی جرمی درپلان دو ساختمان 18 طبقه با نامتقارنی جرمی در پلان وارتفاع استفاده شده است برای صحت سنجی دو روش پوش آور از تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی (NL-RHA) استفاده شده است. در مقایسه این دو روش در ساختمان طبقه اختلاف نتایج بسیار اندک حداکثر 10% می باشد به عبارتی در سازه طبقه با حالات منظم متقارن- نامنظم در پلان نامنظم درپلان وارتفاع اختلاف زیادی بین روشهای MPA CMP ندارد میزان دقت آن نسبت به روش تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی بسیار مناسب است. در ساختمان 18 طبقه اختلاف بین دو روش MPA CMP با وجود اینکه از دقت مطلوبی برخوردارند، اختلاف های وجود دارد که در این تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

تحلیل پوش آور مودال (MPA)، تحلیل پوش آور مودال متوالی (CMP)، نامنظمی جرمی، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی (NL-RHA)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.