تقویت مقاوم سازی ستون های بتنی توسط صفحات FRP
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
- کد COI اختصاصی: ICBI01_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 668
نویسندگان
دانشجو، گروه مهندسی عمران، واحد قزوین ،دانشگاه آزاد اسلامی
استادیار، گروه مهندسی عمران واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
یکی از روش های موثر در بهبود عملکرد لرزه ای ستون های بتن مسلح، محصور نمودن آنها با ورق های FRP می باشد. بر همین اساس در این پژوهش مطالعه بر روی سیزده نمونه ستون بتنی با مقطع مربع که توسط کامپوزیت های CFRP وGFRP تقویت شده، صورت گرفته است. از این سیزده نمونه، یک نمونه بدون دورپیچ جهت صحت سنجی، شش نمونه توسط صفحاتCFRP شش نمونه دیگر به وسیله صفحات GFRP با اشکال گوناکون دورپیچ شده اند. هدف از این تحقیق تعیین رفتار این ستون ها تحت اثر بار محوری بار جانبی زلزله (به صورت کنترل جابجایی به روش عددی می باشد. تحلیل عددی این ستون ها توسط نرم فزار آباکوس انجام شده است. هدف از تحلیل عددی این بوده که پارامتر های رفتاری ستون بتن مسلح تقویت شده با کامپوزیت هایFRP تحت نیروی محوری جانبی بر حسب نمودارهای نیرو-تغییرمکان توسط نمونه های آزمایشگاهی کلمب همکاران کالیبره شود سپس با داشتن پارامترهای رفتاری لازم، یک مطالعه پارامتریک عددی جامع انجام پذیرد. به این ترتیب تاثیر پارامترهایی همچون تعداد لایه های FRP جنس صفحات FRP شکل نحوه تقویت ستون ها بر روی مولفه های مقاومت مقاومت فشاری بتن شکل پذیری ستون بتنی با مقطع مربع تحت بارهای محوری جانبی بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که تقویت ستون بتنی با مقطع مربع در مقایسه با حالت بدون تقویت باعث افزایش باربری نهایی، مقاومت فشاری بتن شکل پذیری ستون شده که با استفاده از آرایش مناسب صفحات کامپوزیت FRP، نوع ضخامت می توان این پارامترها را بهبود بخشید. بررسی نتایج بدست آمده از نرم افزار نشان می دهد که در نمونه های دورپیچ شده به صورت نواری، شکست در فواصل نوارهای FRP رخ می دهد در نتیجه بالاترین باربری، جذب انرژی جابه جایی مربوط به نمونه های کامل دورپیچ شده می باشد.کلیدواژه ها
ستون بتن مسلح، صفحات FRP، تقویت کردن، نرم افزار آباکوسمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.