تاثیر حقوق شهروندی در ساخت ساز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ICBI01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1043
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره تقی زاده اردکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری. دانشگاه آزاد اسلامی. واحد دماوند. ایران

افشین قربانی پارام

دکترای معماری. عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی. واحد دماوند. ایران

چکیده

یک آمارگیری از شهروندان تهرانی نشان می دهد که درصد بسیار کمی از مردم شهر را متعلق به خود می دانند. بیشتر آنها شهر را متعلق به دولت شهرداری حتی تعدادی از آنها شهر را ملک خدا می دانند می توان ادعا کرد مفهوم حقوق شهروندی که بار حق مسیولیت پذیری را توامان در خود دارد نوسیونی مدرن انسان محور است که هنوز جایگاهی در میان ایرانیان پیدا نکرده است. حتی شهروندان شهرهای بزرگ ایران که با برپایی ساختمان های به ظاهر مدرن غربی داعیه تجدد پیشروی دارند کاملا با حقوق شهروندی بیگانه اند. معماران شهرسازان مردم هیچ یک حاضر به پذیرش این حقیقت نیستند که خاک هوا آسمان جداره شهری میراث فرهنگی منابع انرژی فضای سبز متعلق به همه شهروندان است اشخاص منفرد یا مسیولین ذی نفع حق دست اندازی در این امور را ندارند. امروز هیچ کوچه ای از شهر را نمی توان یافت که از تخریب ساخت ساز آلودگی صوتی مصون مانده باشد مهمتر از همه شاخصه های کالبدی هویت شهر یعنی جداره ها بافت ها ابنیه قدیمی را با نماهای تصنعی پاساژهای بی هویت جایگزین می کند نما جداره شهری متناسب موزون از دیگر حقوق همه شهروندان رهگذران معابر است دیگر یک خط آسمان چشم انداز زیبا آرامش بخش در کل سطح شهر تهران باقی نمانده است بگردید ببینید آیا می توان یک عکس کارت پستالی زیبا از جداره ای در تهران به مانند تمام شهرهای دیگر دنیا تهیه کرد درست برعکس تمام شهرهای پیشرفته که مردم محق بر انتخاب مسایل درونی شخصی خویش هستند اما حق کوچکترین دست اندازی در جداره شهری میراث فرهنگی تاریخی آشکار مدفون خط آسمان را ندارند در این شهر مردم مختار به انتخاب جامه خود نیستند اما حق دارند با تجاوز به حقوق شهروندان دیگر هر یک بنا به سلیقه شخصی از هر نوع طرح مصالح ناموزون کاملا ناهماهنگ با همسایگی ها برای نمای ساختمان خود بهره برند تا جداره هایی مغشوش مشمیزکننده را برای شهر ایجاد اخیرا شهرداری با تشکیل جلساتی با دعوت از کارشناسان به اسم اسلامی کردن معماری در صدد است با دست اندازی به امور درونی کاملا شخصی مردم چون جهت گیری استقرار شکل سرویس بهداشتی آشپزخانه نورگیر ... بار دیگر به حقوق شهروندان تجاوز آشکار کند این درحالیست که می بینیم یک کدام از ساختمان های عمومی حتی فرهنگی که توسط خود شهرداری ساخته شده است باید معماری ایرانی اسلامی داشته باشد چنین نیست در مقاله کامل به مباحث شهر ،شهروندی مفاهیم آنها ،حقوق شهری شهروندی ،وضعیت نمای ساختمانها ورعایت حقوق شهروندی در طراحی نما در نهایت نتیجه گیری پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

حقوق شهروندی، معماری، نمای ساختمان، قوانین مقررات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.