بررسی بهسازی مصرف انرژی در ساختمان های دولتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ICBI01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد حبیب نژاد

کارشناس ارشد معماری گروه معماری.واحد تبریز.دانشگاه صنعتی سهند .تبریز ایران

چکیده

با توجه به پایان پذیر بودن منابع انرژی تجدید ناپذیر، شناخت بکارگیری راهکارهای معماری در راستای سیاستهای توسعه پایدار سعی در کاهش مصرف انرژی امری ضروری است. طی سالهای اخیر، در کشورهای پیشرفته، تمرکز بر روی بکارگیری انرژی های پاک از جمله انرژی خورشیدی، در راستای بهسازی نوسازی ساختمانهای موجود، از نقطه نظر انرژی، افزایش یافته است. با توجه به اینکه بخش ساختمان بزرگترین مصرف کننده انرژی در ایران می باشدو طبق ترازنامه انرژی کشوری سالانه 40 درصد انرژی کشور در بخش ساختمان مصرف می شود در این بین ساختمانهای دولتی به دلایلی همچون مقیاس، کمیت سهم ان ها از کل ساختمانهای کشور، ماهیت غیرانتفاعی از طرفی احداث بر اساس بودجه های دولتی سهم قابل توجهی را از مصرف انرژی به خود اختصاص میدهند به طوری که براساس مطالعات براوردهای انجام شده، حدود 4800 میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی معادل 2/5 درصد از کل انرژی مصرفی کشوردر ساختمانهای دولتی مصرف می گردد. لزا بهینه سازی مصرف انرژی در این ساختمانها از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، از ازاین رو با ارایه راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی، ارتقای کارایی اصلاح الگوی بهره برداری می توان با کاهش میزان انرژی مصرفی، آسایش مورد نظر را فراهم کرد. روشهای بهینه سازی بر حسب شرایط ساختمان یعنی در مرحله اول که مرحله ساخت بوده که به مسایلی مانند انتخاب مصالح با ضریب حرارتی پایین عایق کاری ،نصب پنجره های دو جداره در مرحله دوم که مرحله بهره برداری است که با نصب شیر ترموستاتیک بر روی رادیاتور، نصب مشعل پر بازده نصب دزدگیر عایق کاری موتور خانه هوشمند سازی موتور خانه ها مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بهسازی، ساختمان، مصرف، انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.