تحلیل بررسی طراحی مراکز تجاری با رویکرد معماری پایدار در اقلیم سرد کوهستانی (مطالعه موردی: شهر تبریز)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ICBI01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد مرشدی ابرغانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلخچی، ایران

مصطفی بصیری

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلخچی، ایران

چکیده

در چند سال اخیر ساخت مراکز تجاری به صنعتی بسیار مهم در شهرها مبدل شده از گسترش سریع فوق العاده ای برخوردار بوده است. از طرفی با گسترش روزافزون جوامع انسانی توسعه صنعتی جوامع مختلف، به منابع انرژی در حال افزایش نیاز است. همچنین منابع فسیلی درجهان رو به اتمام هستند این منابع، از نظر اندازه مقدار محدود بوده، آلاینده محیط زیست نیز محسوب می شوند. هدف این مقاله، تحلیل بررسی طراحی مراکز تجاری با رویکرد معماری پایدار در اقلیم سرد کوهستانی می باشد که در پژوهش حاضر به عنوان نمونه موردی، شهر تبریز را مد نظر قرار داده است. این تحقیق به روش تحلیلی-توصیفی بوده اطلاعات لازم برای آن با مطالعات اسنادی کتابخانه ای گردآوری شده است. این مقاله سعی داشته تا با بررسی اصول معماری پایدار، در عین رعایت اصول همسازی با اقلیم مصرف بهینه انرژی با اتکا به فناوری های نوین ساختمانی هم در طرح کالبدی بنا هم در سازمان فضایی ارتباطات فضاها این هدف را تحقق بخشد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که پس از مدرنیته وارد شدن به عصر صنعت در ایران، ساختمان های عمومی بویژه مراکز تجاری که در مقیاس شهری ملی کاربرد داشته مراکز پیوند عناصر شهری دارای جنبه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی هنری می باشند، آنچنان که باید از بعد معماری پایدار، کیفیت لازم را نداشته اند از استانداردهای کافی برخوردار نبوده اند. لذا پرداختن به سیر تاریخی مراکز تجاری تفریحی طرح مجدد این دستمایه ناب در طراحی فضا خلق مکانی با رعایت کلیه ضوابط استانداردهای جهانی در راستای ارتباط نزدیک تر بین شهر مردم آن به همراه مطالعه مکان سایت به عنوان بستر اصلی ضرورتی است که پژوهش حاضر قصد پرداختن به آن را داشته است.

کلیدواژه ها

تجاری، پایداری، بازار، تکنوژی های پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.