ارزیابی لرزه ای کیفی ساختمان های موجود در شهرستان تنکابن
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
- کد COI اختصاصی: ICBI01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 631
نویسندگان
گروه عمران، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
گروه عمران، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
چکیده
با توجه به وقوع زمین لرزه های متعدد در ایران در چند دهه اخیر که سبب بروز خسارات اقتصادی جانی فراوانی شده است، ارزیابی لرزه ای ساختمان ها برای شناخت وضعیت موجود کاهش خسارات برآورد تقریبی از هزینه مقاوم سازی وپایه اطلاعاتی مناسب برای مدیریت بحران ناشی از زلزله حایز اهمیت است.با توجه به تغییرات آیین نامه ای پیش آمده در چند سال اخیر کاستی های موجود در طراحی، نظارت اجرای ساختمانها در چند سال پیش، در این پژوهش 50 ساختمان با عمر حدود 10 سال به بالا در شهرستان تنکابن انتخاب تحلیل خطی استاتیکی معادل در نرم افزار ایتبس مطابق ویرایش چهارم استاندارد 2800 زلزله بر روی آنها انجام پذیرفت. دو معیار ارزیابی تغییر مکان نسبی طبقات مقاومت اجزای سازه ای جهت تخمین وپیش بینی آسیب پذیری لرزه ای ساختمانهای موجود مورد بررسی کنترل قرار گرفت. برهمین اساس چهار گروه با میزان خطر آسیب پذیری کم متوسط زیاد با احتمال تخریب در نظر گرفته شد ساختمانها با توجه به معیار های ارزیابی خطر آسیب پذیری تقسیم بندی شدند.نتایج نشان می دهد که 18 درصد کل ساختمان های مورد مطالعه در تنکابن در محدوده با خطر آسیب پذیری کم 20 در صد متوسط 16 درصد زیاد 46 درصد در محدوده با احتمال تخریب قرار دارند.کلیدواژه ها
ارزیابی لرزه ای کیفی، آسیب پذیری، ساختمانهای بتنی، تنکابن، تحلیل خطیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.