سنجش ارزیابی کیفیت زندگی در بافت های فرسوده شهری مورد شناسی: محله شیرود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ICBI01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شعیب کاسه گرمحمدی

دانشجوی دکتری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

حمزه غلامعلی زاده

استادیار، دانشکده هنرومعماری دانشگاه گیلان

چکیده

محله شیرود از دهه 50 در طول سالهای انقلاب، به دلیل رشد مهاجرت به شیرود دچار ساخت سازهای پراکنده رشد جمعیتی شده است. این محله متاسفانه در حال از دست دادن ساکنین بومی می باشد به دلیل فرسودگی متناسب نبودن کالبد باعث کاهش تعلق خاطر ساکنین نادیده گرفتن خاطرات جمعی شده است. این پژوهش با هدف بررسی سنجش میزان رضایتمندی ساکنان محله شیرود از نظر رفاه اجتماعی کیفیت زندگی شهری انجام شده است. داده ها از طریق پرسشنامه ساختار یافته برای 400 خانوار ساکن در محله شیرود که بطور نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند گردآوری شد. از روش آماری آلفای کرونباخ برای روایی پایایی ابزار سنجش از روش کای دو یک نمونه ای (Chi-Square Test) برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. بر اساس یافته های توصیفی تحقیق مجموع درصد فراوانی های مطلق جهت سنجش محیط فیزیکی برای اکثریت متغیرها در حد خیلی کم با تعداد (501 عدد)، در حد کم با (515 عدد)، در حد متوسط (199/6 عدد)، در حد زیاد (272/3 عدد) در حد خیلی زیاد (12/5 عدد)، برای محیط اجتماعی در حد خیلی کم (113/5 عدد)، در حد کم (73/1 عدد)، در حد متوسط (21/6 عدد) در حد زیاد (192/1 عدد) برای محیط اقتصادی در حد کم (144/8 عدد)، در حد متوسط (29/8 عدد)، در حد زیاد (125/6 عدد) بدست آمده بر اساس یافته های استنباطی تحقیق تفاوت معناداری بین توزیع فراوانی مطلق مشاهده شده با توزیع مورد انتظار برای متغیرهای میزان رضایت از امنیت به علاوه برای میزان رضایت از خدمات امکانات تفریحی وجود دارد زیرا که سطح معناداری (sig) در هر دو فرضیه کوچکتر از (sig< 0.05) است. بنابراین هر دو فرضیه رد می شوند.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده شهری، رضایت، کیفیت زندگی، سنجش، شیرود، محله شیرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.