مطالعات خاک شناسی زمین شناسی مجتمع پرورش ماهیان خاویاری سواحل شرقی استان گلستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH03_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر پورصوفی

دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی گرگان

عباس علی آقایی مقدم

مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان، ایران

بایرام محمد قرنجیک

مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان، ایران

چکیده

از آنجایی که در مطالعات ارزیابی اثرات توسعه، شناسایی اثرات متقابل بین پروژه های پیشنهادی عوامل محیطی تحت تاثیر یکی از اجزاء اصلی این گونه مطالعات محسوب می گردد، از این رو تحقیق حاضر به منظور بررسی مطالعه خاک شناسی زمین شناسی مجتمع پرورش ماهیان خاویاری سواحل شرقی استان گلستان انجام گردید. بنابراین شناسایی آن دسته از عوامل محیطی که پتانسیل تاثیرگذاری بر پروژه پیشنهادی را دارا می باشد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این میان فاکتورهای زمین شناسی جزو آن دسته عواملی می باشد که بطور بالقوه می تواند بر استقرار پروژه بسیار تاثیرگذار باشند؛ لذا در طرح مطالعات مرحله اول دوم مجتمع پرورش ماهیان خاویاری سواحل شرقی استان گلستان بخش جداگانه ای به بررسی ویژگی های زمین شناسی منطقه اختصاص داده شد. لذا ویژگی های زمین شناسی این منطقه، نظیر توپوگرافی، فیزیوگرافی، ژیومورفولوژی، چینه شناسی تکتونیک (گسل ها لرزه خیزی) مدنظر قرار گرفته است. طبق نتایج حاصل از نقشه طبقات فاصله از گسل استان، 18/56 درصد مساحت استان در فاصله 5002-2760 متری ازگسل 3/46 درصد از مساحت استان در فاصله 59245-31681 متری از گسل واقع شده است. بدین ترتیب بیشترین کمترین مساحت را در بر می گیرد. طبق نتایج حاصل از تهیه نقشه لیتولوژی (سنگ شناسی)، 47/43 درصد از سطح استان در مناطق با طبقه سنگ شناسی QT2 قرار می گیرد درصد بسیار کمی از سطح استان در طبقات KK QL قرار دارد. طبق نتایج حاصل از تهیه نقشه خاکشناسی استان، 47/43 درصد از سطح استان در مناطق قرار می گیرد درصد بسیار کمی در طبقات خاک قرار دارد.

کلیدواژه ها

خاک شناسی، زمین شناسی، ماهی خاویاری، سواحل شرقی استان گلستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.