مقایسه عملکرد مدل لاجستیک ANFIS در پیش بینی متان تولید شده از پسماند گاوداری ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر حیدرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم- انرژی تجدیدپذیر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

بهمن نجفی

عضو هییت علمی گروه بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

رضا عبدی

عضو هییت علمی گروه بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

سینا فیض اله زاده

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم- انرژی تجدیدپذیر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در سطح جهانی، وابستگی شدید به منابع انرژی فسیلی منجر به بحران انرژی شده است. اگرچه، ایران از مزایای منابعغنی نفت گاز بهرهمند است، اما نباید فراموش کرد که منابع محدود هستند، علاوه بر آن، سرمایه ملی است که بایدبرای نسل های آینده حفظ شود. زیست توده، باد، خورشید نیروگاه های آبی، منابع انرژی تجدیدپذیر هستند که تداومعرضه انرژی مصرف انرژی ارزانتر، امن تر پاک تر را تضمین می کنند. محققان مختلف روی این قضیه مطالعاتفراوانی انجام داده روش های مختلفی از قبیل روش های مبتنی بر رگرسیون، شبکه های عصبی ماشین های بردارپشتیبان را توسعه داده اند. در این مطالعه، متان تجمعی با استفاده از ANFIS مدل لاجستیک با دقت برآورد شده با به کارگیری زمان ماند پتانسیل تولید بیوگاز پیش بینی شده است. مدلهای پیشنهادی می توانند با استفاده ازپارامترهای ورودی، میزان متان تجمعی را با دقت بالایی پیش بینی کند. بر اساس نتایج، مدل ANFIS با تابع عضویت زنگوله ای بالاترین دقت در آموزش آزمون را نسبت به سایر توابع عضویت به خود اختصاص داد (بیشترین ضریب همبستگی (0/996 0/992 به ترتیب برای آموزش آزمون کمترین خطای پیشبینی 128/33 165/45 به ترتیب برای آموزش آزمون) را نسبت به موارد دیگر ارایه داد. مدل لاجستیک نیز دقت پیشبینی کمی بالاتر از مرحله آزمون ANFIS را به خود اختصاص داد.

کلیدواژه ها

بیوگاز، ANFIS، مدلسازی، مدل لاجستیک، متان تجمعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.