انتخاب سبد پروژه به کمک روش ترکیبی QFD-ANP دو مرحله ای برنامه ریزی چندهدفه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC14_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قلعه امام قیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع سیستم های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

نسترن نجاری

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع سیستم های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

سیدحسن قدسی پور

استاد تمام، دانشکده مهندسی صنایع سیستم های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

امروزه انتخاب به روزرسانی سبدهای پروژه در سازمان های پروژه محور به عنوان یکی از مباحث چالش برانگیز مهم مطرح می شود. به همین منظور بحث مدیریت سبد پروژه ها در مباحث کلان سازمان بخصوص در سازمان های پروژه محور از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در این مقاله، روشی جدید بر اساس ترکیب تکنیک های فرآیند تحلیل شبکه ANP گسترش کارکرد کیفیت QFD برای حل مسیله انتخاب سبد پروژه طراحی شده است. در این مدل بندی، ابتدا به کمک نظرات خبرگان سازمان، به تدوین اهداف استراتژیک، شناسایی پروژه های بالقوه معیارهای مناسب جهت ارزیابی پروژه ها پرداخته می شود، سپس با استفاده از مفاهیم روش ANP به کمک نرم افزار Super decision وزن اهداف استراتژیک سازمان محاسبه در گام بعد با استفاده از ماتریس خانه کیفیت اولیه، وزن معیارها مشخص می گردد در ادامه وزن پروژه ها با استفاده از ماتریس خانه کیفیت ثانویه، محاسبه می شود. درنهایت، پروژه های در اولویت که در راستای اهداف استراتژیک سازمان می باشند، با استفاده از مدل برنامه ریزی چندهدفه صفر یک، جهت تشکیل سبد، انتخاب می گردند. به منظور تایید توانایی روش، مدل پیشنهادی برای انتخاب سبد پروژه های یک شرکت پیمانکاری منتخب اعمال شده است. نتایج حاصل از این مدل نشان از کارایی دقت بالای آن در انتخاب سبد پروژه دارد.

کلیدواژه ها

انتخاب سبد پروژه، QFD ANP اهداف استراتژیک سازمان، برنامه ریزی چندهدفه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.