بررسی به کارگیری کمیته های حل اختلاف(DB) در فرایند مدیریت دعاوی پروژه ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC14_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید پرچمی جلال

استادیار گروه مدیریت پروژه، دانشکده معماری، دانشگاه تهران

حانیه سامانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت پروژه ساخت، دانشگاه تهران

چکیده

ماهیت پروژه های ساخت ساز1 همراه با ریسک های زیادی می باشد که این ریسک ها، اگر به خوبی مدیریت نشوند، موجب بروز تضاد منافع ایجاد اختلاف می گردند. بروز اختلاف یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده اتمام موفقیت آمیز پروژه ها می باشد. فرایند های رایج حل اختلاف بسیار زمان بر هزینه بر است. امروزه به دلیل سرعت بالای تکنولوژی تغییرات نیازمند حل اختلاف پروژه ها با سریع ترین کم هزینه ترین شیوه می باشیم در برخی پروژه ها از انواع کمیته های حل اختلاف2 برای تسریع فرایند رسیدگی به اختلاف استفاده شده است که مطالعات حاکی از موفقیت امیز بودن این روش درفرایند حل دعاوی نسبت به روش های رایج ،در پروژه های نامبرده می باشد. این فرایند در برخی از نقاط جهان بسیار رایج شناخته شده است اما متاسفانه بسیاری از ذینفعان پروژه علی الخصوص در کشورهای خاورمیانه به دلیل شناخت نا کافی از این روش از فواید به کارگیری این روش بی بهره مانده اند. هدف این مقاله معرفی اجمالی این کمیته ها، مرور تاریخچه، اهداف بررسی ضرورت فواید بکارگیری این روش می باشد. همچنین پیش بینی می شود که به کارگیری این کمیته ها به زودی نقش مهمی درصنعت ساخت ساز خواهد داشت.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، کمیته حل اختلاف، مدیریت دعاوی، پروژه های ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.