ساختار هزینه ای بنگاه ها تقاضا برای منابع مالی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه سیاست‌های پولی و ارزی
  • کد COI اختصاصی: ACMFEP24_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد نیلی

استادیار گروه پولی ارزی، پژوهشکده پولی بانکی

امینه محمودزاده

کارشناس ارشد پژوهشی، گروه پولی ارزی، پژوهشکده پولی بانکی

چکیده

علامت دهی قیمت ها در اقتصاد ایران به گونه ای بوده که به طور مستمر تقاضای بنگاه برای منابع مالی را افزایش داده است. در حالی که دستمزد حقیقی روندی صعودی داشته، روند کاهنده نرخ ارز حقیقی نرخ سود تسهیلات، به افزایش تقاضا برای سرمایه منجر شده است. در نتیجه بنگاه منابع مالی بیشتری را با هدف تامین مالی سرمایه گذاری تقاضا می کند. از طرف دیگر، تورم انگیزه بنگاه برای انباشت موجودی انبار را زیاد کرده است. این رفتار، چرخه عملیاتی بنگاه را طولانی تر نیاز بنگاه به سرمایه در گردش را بیشتر می کند. در نتیجه، تقاضای منابع مالی برای تامین سرمایه در گردش افزایش یافته است. افزایش قیمت تمام شده کاهش سودآوری بنگاه نیز سبب کاهش منابع مالی درونی اتکای بیشتر بنگاه به منابع مالی بیرونی می شود. نیاز بنگاه به سرمایه در گردش از طریق اعتبار تامین شده از طرف بانک برای بنگاه اعتبار تامین شده از طرف سایر بنگاه های فعال در زنجیره تولید قابل تامین است. توصیه می شود نهادسازی ابزارسازی برای کاهش ریسک معاملات توسعه بازار اعتبارات تجاری صورت گیرد. در صورتی که بنگاه توانایی ایجاد شناسنامه مالی داشته باشد، می تواند با ارایه مدارک از مزایای خط اعتباری بهره مند شود. با توجه به حجم قابل توجه اقلام دارایی جاری در ترازنامه بنگاه ها، می توان شرایط لازم برای انتشار اوراق بهادار به پشتوانه این اقلام را در بنگا های بزرگ فراهم آورد؛ طبیعتا انتشار این اوراق در صورتی اجرایی خواهد شد که بازاری برای تنزیل آنها ایجاد شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.