توسعه ارتقاء مدل اعتبارسنجی در فرآیند وام دهی بانک ها با استفاده از فناوری بلاک چین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت
  • کد COI اختصاصی: CEBPS08_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده اشرافی بفرویی

کارشناس هوش تجاری بخش مطالعه بازار، توسعه بهبود کسبوکار شرکت مهندسی سیستم یاس ارغوانی

ملیحه مجیدزاده

کارشناس هوش تجاری بخش مطالعه بازار، توسعه بهبود کسبوکار شرکت مهندسی سیستم یاس ارغوانی

چکیده

امروزه مدیریت ریسک اعتباری یکی از مهمترین چالش های بانکها موسسات مالی به حساب می آید. حجم معوقات بانکی از مهمترین شواهدی است که بیانگر نارسایی در فرآیند امتیازدهی مدلهای سنجش اعتبار افراد برای اخذ وام تسهیلات از موسسات مالی میباشد. در نظر نگرفتن تعاملات غیرمالی ارزش اجتماعی فردی در ارزیابی امتیازدهی اعتبار افراد از خلاهای اصلی مدلهای فعلی بانکها موسسات مالی است. از سوی دیگر، ظهور بازیگران جدید تحت عنوان شرکتهای فینتک، موجب تشدید فضای رقابتی در این حوزه گردیده است؛ به گونهای که این شرکتها با ایجاد پلتفرم های ارایه انواع شیوه های تامین مالی با استفاده از فناوری های هوشمند، امکان بهرهمندی از خدمات مالی را برای افرادی که امکان دریافت تسهیلات از بانکها را ندارند، فراهم نموده است. این مسیله ضرورت بهبود مدل اعتبارسنجی ایجاد سیستم مکانیزهای در این زمینه را برای بانکها موسسات مالی توجیه مینماید. انقلاب دیجتیال ظهور فناوریهای نوینی همچون کلانداده هوش مصنوعی، امکان جمعآوری دادههای متنوع از منابع مختلف افزایش شاخصها در سنجش اعتبار متقاضیان اخذ وام در سیستمهای مالی را فراهم آورده است. از سوی دیگر، فناوری بلاک چین با غیرمتمرکزسازی افزایش شفافیت از طریق مکانیزمهایی همچون قراردادهای هوشمند، منجر به بهبود ارزیابی امتیازدهی شدهاست. در این مقاله که از روش اکتشافی شاخه کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است؛ سیستم اعتبارسنجی اجتماعی مبتنی بر بلاک چین معرفی شده اثرات آن در مرتفع نمودن چالشهای اعتبارسنجی برای ارایه تسهیلات در بانکهای ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

سیستم های اعتبارسنجی، وام دهی بانکها، بلاک چین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.