سه گانه ناممکن: توسعه مالی، ثبات مالی، ثبات پولی در اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و پنجمین کنفرانس سالانه سیاست‌های پولی و ارزی
  • کد COI اختصاصی: ACMFEP25_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران ابراهیمیان

دانشجوی دکتری مدرسه کسب کار وارتون، دانشگاه پنسیلوانیا

سیدعلی مدنی زاده

استادیار دانشگاه صنعتی شریف مدیر گروه مدل سازی پژوهشکده پولی بانکی

امینه محمودزاده

دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی شریف

فرهاد نیلی

مشاور ارشد مدیر اجرایی بانک جهانی

چکیده

بروز جوانه های نوپدید در نظام مالی کشور دوران مقارن با نیمه دوم سال 1392 به بعد را از روندهای بلندمدت اقتصاد ایران متمایز می کند. هنوز قضاوت در مورد تغییر وضعیت بخش مالی زود است، اما به دلیل تغیی نقش ها بازنگری در روابط دیرپای بنگکاه های اقتصادی، بانک ها، بانک مرکزی، دولت ضروری است. این مقاله شواهد تحقق یک تعادل نامطلوب را درون بخش مالی اقتصاد ایران مطرح می کند، هرچند عدم کفایت مشاهدات داده ها آزمون آماری چنین فرضیه ای را ناممکن می سازد. در پیکره تحلیل نظری پشتیبان این تحقیق نکول ارادی در رابطه بانک بنگاه در قالب تعادل نش، رقابت نظارت ناپذیر بانک ها با یکدیگر، سرریز انجماد دارایی بانک ها از بخش حقیقی به بخش مالی از آنجا به ترازنامه بانک مرکزی تحلیل شده است؛ پدیده ای که در تقابل با سلطه مالی در این مقاله سلطه تامین مالی نامیده می شود. در این مقاله، نکول ارادی در روابط اعتباری بانک بنگاه تبیین شده فزونی نسبت وام به ارزش از احتمال بازیابی وام های بانکی عامل این نوع نکول معرفی می شود. به علاوه، نشان داده می شود با توجه به ضعف محیط قانونی مقرراتی در حل فصل منازعات بین بانک وام گیرنده نیز درجه کم تنفیذ قراردادهای بانکی عدم تقارن اطلاعات بانک مشتری، تحقق هم زمان ثبات مالی، ثبات پولی، توسعه کمی مالی ناممکن است.

کلیدواژه ها

تنفیذ قرارداد، مطالبات غیرجاری، اصطکاک مالی، سه گانه ناممکن، سلطه مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.