تحلیل عملکرد بانک ها در تامین مالی بخش های تولیدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و سومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی
  • کد COI اختصاصی: ACMFEP23_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل اکرامی

مدیر کل اقتصاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

حسین بازمحمدی

کارشناس اداره بررسی ها سیاست های اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

چکیده

اگرچه همبستگی مثبت بین شاخص های توسعه یافتگی نظام مالی سطح درآمد نرخ رشد اقتصادی کشورها کمتر مورد تردید قرار گرفته است، لیکن در خصوص جهت اثرگذاری این شاخص ها بر یکدیگر میزان آن در کشورهای با سطوح متفاوت توسعه یافتگی، اختلاف نظرهایی وجود دارد. در یک دیدگاه، عوامل اصلی رشد همان موجودی سرمایه نرخ سرمایه گذاری بوده سیاست های بخش عمومی باید معطوف به انباشت سرمایه فیزیکی باشد. دیدگاه دوم، تفاوت در کمیت کیفیت خدمات موسسات مالی را توضیح دهنده بخش مهمی از تفاوت نرخ رشد کشورها می داند. در چند سال گذشته سیستم بانکی علاوه بر مشارکت جدی در تامین مالی سرمایه گذاری ثابت سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی، نقشی با اهمیت در تامین مالی طرح هایی با ماهیت رفاهی اجتماعی مانند اعطای تسهیلات به بنگاه های کوچک زودبازده طرح مسکن مهر ایفا نموده است، در حالی که اتکای زیاد سیاستگذاری پولی بر ابزارهای غیرمستقیم سیاستگذاری، موجب ناکارآمدی کیفیت پایین سیاستگذاری شده است. متخصصان امور مالی اسلامی اعتقاد دارند بانکداری بدون ربا می تواند در نظام های مبتنی بر بازار بازارهای اوراق بهادار موثر باشد. تحقیق کنونی تاثیر توسعه نظام مالی رشد ثبات اقتصادی را بررسی می کند. سپس عملکرد نظام بانکی در تخصیص وام ها تسهیلات به اقتصاد واقعی در دوره 1384-1391 مورد بحث قرار می گیرد در پایان توصیه هایی برای سیاستگذاری ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

نظام مالی، نظام بانکی، تسهیلات بانکی، بانکداری اسلامی، ابزارهای مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.