مدلسازی نوع اظهار نظر حسابرسان با استفاده از نسبت های مالی با استفاده از رگرسیون لوجستیک
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم مدیریت، حسابداری و مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: MAEI02_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 484
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه حسابداری ،واحد خمین،دانشگاه آزاد اسلامی خمین، ایران
استادیار ،گروه حسابداری ،واحد خمین،دانشگاه آزاد اسلامی خمین، ایران
چکیده
در نظام اجتماعی اقتصادی کنونی، حسابرسان مستقل وظیفه بهینه نمودن گزارش های اقتصادی اعتبار بخشی صورت های مالی را بر عهده دارند. گزارش حسابرسی دامنه رسیدگی به اطلاعات مالی را مشخص کرده یافته های حسابرسی را از طریق اظهار نظر ابلاغ می نماید. از این رو پیش بینی نوع اظهار نظر حسابرسان طی دهه های اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است. در این پژوهش نیز سعی بر آن است تا به کمک نسبت های مالی به مدلی جهت پیش بینی نوع گزارش حسابرسی دست یابیم. بر همین اساس بیست سه نسبت مالی رایج به عنوان متغیرهای مالی تاثیر گذار بر صدور گزارش حسابرسی طی دوره ساله 1395-1390 که در سال اول مدل سازی در دو سال آخر قدرت پیش بینی مدل را در 172 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در روش رگرسیون لجستیک 13 متغیر نسبت جاری، نسبت آنی، سود عملیاتی به فروش، نسبت سود خالص به کل دارایی، نسبت سود قبل از بهره مالیات به کل دارایی ها، سود خالص به دارایی های ثابت، کل بدهی به کل دارایی ها، بدهی بلند مدت به کل دارایی ها، وجوه نقد به کل دارایی ها، حساب های دریافتنی به کل دارایی ها، نسبت خالص دارایی ثابت به کل دارایی ها، لگاریتم کل دارایی ها لگاریتم فروش با نوع اظهار نظر حسابرسی رابطه معنی دار دارند.کلیدواژه ها
پیش بینی، اظهار نظر حسابرسان، نسبت های مالی، رگرسیون لوجستیکمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.